Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Stan Moody, show de zile mari la Openul Irlandei de Nord + Campionul en-titre, eliminat în turul 1

Nicu Savin

Actualizat 24/10/2023 la 16:29 GMT+3

Stan Moody s-a calificat pentru prima dată în carieră în turul doi la un turneu de puncte. Fenomenul de doar 17 ani l-a învins cu 4-1 pe Rod Lawler în runda inaugurală a Openului Irlandei de Nord, reușind și un break de peste 100 de puncte. Prima zi plină de concurs de la Belfast a marcat și o surpriză colosală, Mark Allen fiind învins în decisiv de Andres Petrov, ocupantului locului 92 mondial.

Stan Moody, în turul doi la Openul Irlandei de Nord, după o victorie clară cu Rod Lawler

Stan Moody este noul fenomen din snookerul mondial, iar jucătorul de doar 17 ani demonstrează cu vârf și îndesat că merită acest statut. După ce s-a calificat pe tabloul principal la Openul Irlandei de Nord în urma unei victorii cu 4-2 contra lui Zhu Yuelong (22 mondial), tânărul englez a oferit o demonstrație de forță în duelul cu Rod Lawler din primul tur.
Moody a începul meciul cu un break de 106 puncte și apoi s-a desprins la 2-0, grație unui break 66 de puncte. Veteranul Lawler (52 de ani) a redus din diferență, dar Moody a câștigat ultimele două jocuri și s-a impus cu 4-1, obținând astfel prima victorie a carierei pe tabloul principal al unui turneu de clasament.
În runda a 2-a, Stan Moody se va duela cu Garry Wilson, care l-a învins clar pe germanul Lucas Kleckers, scor 4-1.

Openul Irlandei de Nord | Mark Allen, eliminat în primul tur! Murphy a supraviețuit "miraculos"

Openul Irlandei de Nord este un turneu "secat" de vedete, din varii motive. Oameni ca Mark Selby, John Higgins sau Luca Brecel absentează din cauza scandalului provocat din dorința de a participa la un turneul demonstrativ în această perioadă, iar Ronnie O'Sullivan s-a retras din motive medicale.
Ca și cum aceste lucruri nu ar fi fost de ajuns, prima zi plină de concurs de la Belfast a marcat și câteva surprize uriașe. Neil Robertson, numărul 6 mondial, a cedat fără drept de apel în fața lui Jordan Brown (44 mondial), scor 1-4. Australianul traversează o perioadă foarte slabă și eșecul său a fost surprinzător doar prin proporțiile scorului.
Ieri a devenit oficial că Judd Trump va rămâne singurul jucător cu 3 titluri consecutive la Belfast și după această ediție. Mark Allen (4 mondial) îl putea egala la acest capitol, după succesele din 2021 și 2022, dar favoritul gazdelor a fost de nerecunoscut în duelul cu Andres Petrov, ocupantului locului 92 mondial.
Condus cu 3-1, Allen a egalat și părea că se va salva, dar a ratat o bilă albastră ușoară în jocul decisiv și estonianul l-a taxat, obținând de departe cea mai importantă victorie a carierei de profesionist. Petrov va juca în turul doi cu chinezul Xing Zihao, care i-a administrat un 4-1 sec lui Graeme Dott.
picture

Mark Allen, învins în primul tur la Openul Irlandei de Nord, după o ratare inexplicabilă

Un alt nume mare care a fost la un pas de eliminare a fost Shaun Murphy. "Magicianul" l-a condus cu 3-1 pe Marco Fu, însă asiaticul a revenit și a trimis meciul în decisiv. Murphy și-a adjudecat victoria în urma unui joc dramatic, în care ambii jucători au ratat foarte mult. Pentru un loc în optimi, Murphy va juca împotriva compatriotului Sean O'Sullivan.
picture

Shaun Murphy, victorie dramatică împotriva lui Marco Fu, la Openul Irlandei de Nord

Programul de azi de la Openul Irlandei de Nord
  • Stuart Bingham v Xu Si
  • Chris Wakelin v Alfie Burden
  • Jamie Clarke v Yuan Sijun
  • Barry Hawkins v Jiang Jun
  • Ricky Walden v Dominic Dale
  • Lyu Haotian v Tom Ford
  • Michael White v Joe Perry
  • Ian Burns v Ken Doherty
  • Ross Muir v Rory McLeod
  • Judd Trump v Julien Leclercq
  • Jimmy Robertson v Peng Yisong
  • Mark Davis v Jak Jones
  • Anthony McGill v Robbie McGuigan
  • Hammad Miah v Sam Craigie
  • James Cahill v Stephen Maguire
Toate meciurile de la Openul Irlandei de Nord vor fi în direct și în esclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport pe parcursul acestei săptămâni.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo