Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mark Allen nu își explică triumful de la Players Championship! Declarație bizară: "L-am tras pe Zhang în jos"

Dani Morar

Actualizat 26/02/2024 la 10:24 GMT+2

Mark Allen a câștigat finala de la Players Championship, 10-8 cu senzaționalul Zhang Anda, după o bătălie care a durat mai mult de 7 ore. "The Pistol" a avut nervi tari, într-o dispută în care chinezul a condus cu 3-0, cucerind al 11-lea său trofeu pe puncte din carieră. Nord-irlandezul a cucerit astfel al 3-lea titlu al său în acest sezon.

Mark Allen, campion la Players Championship, după o finală de colecție cu senzaționalul Zhang Anda

Mark Allen a câștigat al 11-lea trofeu de puncte din carieră, după ce s-a impus la Players Championship, în urma unei finale pe muchie de cuțit, împotriva lui Zhang Anda.
A fost al doilea trofeu al sezonului pentru nord-irlandez, după ce s-a impus și la Snooker Shoot Out, în decembrie. Allen a triumfat de asemenea și la Champion of Champions, unde trecea în finală de Judd Trump cu 6-3.
Allen se află pe locul 3 mondial și se apropie de primii doi clasați, Ronnie O’Sullivan și Judd trump. Cum cei doi au jucat finala la Campionatul Mondial acum 2 ani, acele puncte se vor șterge din clasament la finalul acestui sezon, astfel că turneul de la Crucible are miză și mai amre în 2024.
Grație victoriei de duminică, Mark Allen și-a asigurat un premiu de 125.000 de lire sterline, în timp ce finalistul Zhang Anda (locul 13 mondial) va fi recompensat cu 50.000 de lire.
Traseul lui Mark Allen la Players Championship
  • 6-3 cu Mark Williams (locul 7 mondial) - optimi
  • 6-4 cu Gary Wilson (locul 12) - sferturi
  • 6-3 cu Ali Carter (locul 8) - semifinale
  • 10-8 cu Zhang Anda (locul 13) - finala.

Mark Allen, surprins de cât de slab a jucat în finala de la Players Championship

Mark Allen spune că nu s-a recunoscut în finala de la Players Championship, iar singurul lucru ce l-a ținut în joc au fost loviturile de siguranță. Învingătorul crede că prestația sa l-a tras în jos și pe Zhang, cel care făcuse câteva meciuri bune înainte de acest duel.
"Nu sunt sigur cum am încheiat cu victorie această săptămână. Am început bine împotriva lui Mark Williams, apoi parcă a mers din ce în ce mai rău. Am rămas acolo, am jucat bine la sigurnață și am reușit câteva lovituri de buzunar atunci când conta.
Am fost norocos deoarece Zhang nu a jucat atât de bine pe cât a făcut în precedentele partide, dar acum sunt aici cu trofeul și asta e tot ce contează. Pe măsură ce meciul a avansat, a ratat câteva lovituri ușoare și a părut obosit. E de înțeles.
Meciul său cu Mark Selby s-a terminat târziu. A stors tot din Anda. Felul în care joacă îl va ține mult timp în top. E un adversar periculos. Dacă și eu aș găsi puțin confort și încredere în tehnica mea, aș fi mult mai periculos.
Nu sunt sigur dacă mai am vreo fărâmă de energie. A fost o zi grea și ținând cont de cum a jucat Zhang săptămâna asta, cred că azi l-am tras puțin în jos. Am dat totul, loviturile de siguranță au funcționat, m-au ținut în meci. Nu a fost un meci în care să fiu bucuros că am fost implicat, dar sunt bucuros că sunt câștigător", a declarat Mark Alles la microfonul Eurosport și citat de The Guardian.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo