Ronnie O'Sullivan a cucerit recent al 7-lea titlu de campion mondial, dar asta nu l-a făcut să-și ia o vacanță prea lungă și să se delimiteze de snooker. "Racheta" este prezent în această perioadă în Asia, acolo unde va inaugura propria sa Academie, la Singapore.
La un meci de antrenament împotriva lui Nutcharut Wongharuthai, campioană mondială la feminin, Ronnie și-a etalat din noul geniul, reușind să încânte asistența cu un break maxim.
Snooker
Circuitul de snooker mixt revine după 31 de ani de absență
30/06/2022 LA 18:31
Vezi și:

Ronnie O'Sullivan își deschide Academie de snooker în Asia

Septuplul campion mondial a avut mereu cuvinte de laudă la adresa jucătorilor asiatici, în special a celor chinezi, iar acum a decis să investească într-o academie pe cel mai mare continent al lumii. Locația aleasă a fost Singapore, iar Academia, denumită RoSSA, cuprinde o suprafață de 16.000 de metri pătrați care găzduiește 12 mese de snooker și 16 mese de biliard.
"În loc să deschidem Academia în Regatul Unit, unde snookerul este deja bine stabilit, credem că Asia este viitorul sportului. Singapore, cu legăturile sale puternice cu restul Asiei și reputația sa de oraș global pentru evenimente, ne va servi drept o trambulină puternică pentru a ne îndeplini planurile", a spus Ronnie, citat de Eurosport.uk.
Academia sa din Singapore va fi folosită pentru a ajuta la dezvoltarea talentelor locale, cu planuri de extindere în Thailanda și China în următorii câțiva ani.
Inaugurarea oficială a Academiei va avea loc pe 18 iunie, când Ronnie O'Sullivan va juca meciuri demonstrative cu Zhao Xintong, cel despre care a spus că va domina snookerul în anii următori, Nutcharut Wongharuthai, campioană mondială în exercițiu (singura femeie care a reușit vreodată break-ul maxim, la un antrenament), respectiv Ng On-yee, fostă campioană mondială
Snooker
Laureații snooker-ului românesc în luna iunie sunt Rareș Sinca și Vlăduț Ciuche
27/06/2022 LA 15:51
Snooker
A fost aleasă lovitura sezonului în snooker! Genialul Ronnie O'Sullivan, desemnat câştigător
06/06/2022 LA 12:52