Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Scottish Open 2023 | Noppon Saengkham este în finală, după ce l-a eliminat spectaculos pe John Higgins

Ion Alexandru

Actualizat 17/12/2023 la 09:30 GMT+2

John Higgins nu a putut să-și stăpânească emoțiile în semifinala de la Scottish Open! Favoritul fanilor a fost învins de Noppon Saengkham în semifinale la Centrul Sportiv Meadowbank din Edinburgh. Higgins a condus cu 3-1, dar a pierdut șansa la primul trofeu acasă după...27 de ani. Finala Wilson - Saengkham va astăzi pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.

Scottish Open 2023 : Noppon Saengkham face Century în Frame-ul 6 din semifinala cu John Higgins

Noppon Saengkham a reușit marea surpriză! Thailandezul a revenit, l-a eliminat pe favoritul gazdelor John Higgins și și-a rezervat locul în finala Scottish Open.
Higgins arăta extrem de puternic atunci când a luat un avans de 3-1 la prima pauză, dar o bilă roz ratată dintr-o situațire bună în al cincilea frame a schimbat tot jocul.
Pe măsură ce timpul trecea, Higgins a fost din ce în ce mai nesigur, iar Noppon a devenit mai puternic. Jucătorul de 31 de ani din Samut Prakan și-a asigurat locul într-o finală atât de importantă pentru prima dată în cariera sa.
picture

John Higgins, century superb în frame-ul 4 al semifinalei de la Scottish Open!

Higgins a dominat clar meciul până la 3-1 și părea că se îndreaptă spre o nouă finală. Publicul l-a susținut puternic, mai ales că la ultimele două finale de la Edinburgh Higgins a pierdut. În 2017, Higgins a fost învins de Marco Fu, iar în 2021 a fost rândul lui Brecel să se impună în Scoția.
Greșeala din frame-ul 5 i-a dat șansa lui Noppon să de apropie, iar odată intrat la masă cu mai multă încredere thailanezul a fost de neoprit. Breakul de 130 de puncte din frame-ul 6 a fost cel care a schimbat total atmosfera în sală și până la final Saengkham a greșit mai puțin și s-a calificat în finala de astăzi.
picture

Scottish Open 2023 | Lovitura norocoasă a lui Higgins din frame-ul 5 nu l-a ajutat să câștige meciul

Surprizătorul Noppon Saengkham

Noppon Saengkham a avut un debut destul de slab de sezon și a început Scottish Open de pe poziția 26 în clasamentul mondial. Thailandezul a demostrat însă că se poate concentra în momentele cheie. Victoria la limită cu Selt, dar mai ales succesul clar în fața lui Ali Carter au dat un boost de moral lui Noppon Saengkham.
picture

Gary Wilson e în finala Scottish Open! Victorie în joc decisiv cu Zhou Yuelong

Deși câștigase doar 3 meciuri în ultimii 5 ani în Scoția, thailandezul este acum în finală. Jucătorul de 31 de ani joacă cel mai bun snooker din carieră în acest an la Edinburgh și îl va avea în fața pe câștigătorul de anul trecut. Wilson a avut nevoie de frame decisiv pentru a trece de chinezul Zhou Yeulong.
Finala Scottish Open 2023, Gary Wilson - Noppon Saengkham începe la ora 15 și va fi pe Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo