Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Allen, în sferturi la Masters, după un succes dramatic cu Higgins! Blestem rupt după 6 ani de chin

Nicu Savin

Actualizat 10/01/2024 la 20:15 GMT+2

Mark Allen s-a calificat în sferturile de finală la Masters, după ce a trecut dramatic de John Higgins, scor 6-5. Pentru nord-irlandez a fost prima victorie la prestigiosul turneu invitațional după o pauză de 6 ani, de când a cucerit și singurul său trofeu la această competiție.

Break-ul prin care Mark Allen l-a învins pe John Higgins la Masters, în joc decisiv

Penultimul meci al primului tur de la Masters i-a adus față în față pe Mark Allen și John Higgins, doi foști câștigători ai trofeului. Meciul nu a fost unul deosebit din punct de vedere calitativ, fiind presărat cu multe greșeli din partea ambilor combatanți, dar suspansul a compensat totul.
Higgins a condus cu 3-1 la pauză, fără să facă nimic deosebit, fiind doar jucătorul care a greșit mai puțin. De altfel, singurul joc câștigat de Allen s-a datorat unei lovituri geniale și norocoase în același timp a acestuia, la bila neagră, care a fost trimisă în buzunar cu 3 mante.
picture

Mark Allen, lovitură genială la Masters! A trimis cu 3 mante bila de joc în buzunar

La reluare, Allen nu a fost cu mult mai bun, dar scoțianul a început să comită eroare după eroare și scorul a devenit egal, 3-3. Allen a trecut în față după un nou joc încâlcit, iar apoi s-a desprins la 5-3 grație unui break superb, de 127 de puncte.

picture

Allen, break încântător în duelul cu Higgins de la Masters! "The Pistol" a distrat publicul la final

Mark Allen, prima victorie la Masters după 6 ani

Nord-irlandezul a avut șansa de închide partida în frame-ul următor, dar a greșit din nou nepermis și Higgins l-a taxat. Nemaiavând nimic de pierdut, "Vrăjitorul din Wishaw" a riscat din ce în ce mai mult și parțial i-a ieșit, el reușind să câștige jocul 10 și să trimită meciul în decisiv.
Plin de încredere, Higgins a riscat totul în startul ultimului frame. La prima ratare a avut șansă, dar la a doua i-a lăsat poziție lui Allen și acesta nu l-a iertat. Nord-irlandezul a tranșat disputa dintr-o singură vizită la masă și a câștigat cu 6-5, calificându-se în sferturile de finală.
Pentru Allen, această victorie reprezintă ruperea unui "blestem" care îl bântuia de 6 ani. În 2018, "The Pistol" câștiga singurul său titlu la Masters, dar la următoarele 5 ediții a fost eliminat în primul tur. De asemenea, faptul că a câștigat în decisiv poate fi un imbold moral pentru numărul 3 mondial, care avea un bilanț de coșmar: a câștigat doar unul din cele 8 meciuri în care a ajuns în decisiv la această competiție.
În schimb, pentru John Higgins este a 15-a înfrângere în primul tur la Masters, din 30 de participări. Scoțianul rămâne cu cele două trofee cucerite, în 1999 și 2006.
În această seară, de la ora 21:00, va avea loc ultimul meci din primul tur. Mark Selby și Robert Milkins se vor duela în Ally Pally, iar învingătorul va da piept cu Mark Allen în faza următoare. Joi se vor disputa primele două sferturi de finală: Ronnie O'Sullivan - Barry Hawkins (ora 15:00) și Shaun Murphy - Jack Lisowski (ora 21:00).
Toate meciurile de la Masters sunt în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport pe tot parcursul acestei săptămâni.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo