Primele două sesiuni ale partidelor din sferturile de finală de la Campionatul Mondial de Snooker, Mark Selby – Neil Robertson și Kyren Wilson – Judd Trump, s-au încheiat cu același scor, 5-3, în favoarea jucătorilor aflați mai jos în Top 8 mondial.
Pe o jumătate inferioară de tablou pe care nu se mai află decât sportivi cu cel puțin un titlu mondial în palmares, confruntarea dintre Mark Selby și Neil Robertson a început greoi, cu un joc-maraton de 58 de minute - cel mai lung de până acum la Crucible. Australianul a ratat șanse consecutive de a intra în meci, în timp ce Selby a evadat pe tabelă, grație unor break-uri de 73, 63, 72 și 66 de puncte. Din fericire pentru frumusețea meciului, Robertson a reușit să taie elanul lui Selby cu un break câștigător de 81 de puncte, urmat de unul de 66 de puncte.
Selby a avut șansa de a închide sesiunea cu 6-2, fiind primul cu break la masă în jocul final, însă vizita sa la masă a fost întreruptă după doar 55 de puncte. Robertson nu a reușit nici el să închidă jocul dintr-o singură vizită la masă, însă în cele din urmă a gestionat la bine jocul la siguranță, reducând ecartul triplului campion mondial din Leicester la doar două jocuri.
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
16/01/2022 LA 21:46
Mark Sleby și Nail Robertson s-au mai înfruntat o dată la Campionatul Mondial de Snooker, în 2014, în semifinale, când “Bufonul” s-a impus cu 17-15.
The Masters
Un joc care va rămâne în istorie: Frameul decisiv din semifinala Robertson - Williams, de la Masters
16/01/2022 LA 09:52
The Masters
Masters | Barry Hawkins trece dramatic de Judd Trump și este în marea finală de la Londra
16/01/2022 LA 04:57