Primele două sesiuni ale partidelor din sferturile de finală de la Campionatul Mondial de Snooker, Mark Selby – Neil Robertson și Kyren Wilson – Judd Trump, s-au încheiat cu același scor, 5-3, în favoarea jucătorilor aflați mai jos în Top 8 mondial.
Pe o jumătate inferioară de tablou pe care nu se mai află decât sportivi cu cel puțin un titlu mondial în palmares, confruntarea dintre Mark Selby și Neil Robertson a început greoi, cu un joc-maraton de 58 de minute - cel mai lung de până acum la Crucible. Australianul a ratat șanse consecutive de a intra în meci, în timp ce Selby a evadat pe tabelă, grație unor break-uri de 73, 63, 72 și 66 de puncte. Din fericire pentru frumusețea meciului, Robertson a reușit să taie elanul lui Selby cu un break câștigător de 81 de puncte, urmat de unul de 66 de puncte.
Selby a avut șansa de a închide sesiunea cu 6-2, fiind primul cu break la masă în jocul final, însă vizita sa la masă a fost întreruptă după doar 55 de puncte. Robertson nu a reușit nici el să închidă jocul dintr-o singură vizită la masă, însă în cele din urmă a gestionat la bine jocul la siguranță, reducând ecartul triplului campion mondial din Leicester la doar două jocuri.
Snooker
Marius Ancuța CLASSIC a ajuns la a patra ediție!
14/09/2021 LA 05:37
Mark Sleby și Nail Robertson s-au mai înfruntat o dată la Campionatul Mondial de Snooker, în 2014, în semifinale, când “Bufonul” s-a impus cu 17-15.
Snooker
Trump cere mutarea Mondialului de snooker din legendarul Crucible! Argumentele "Asului din pachet"
10/09/2021 LA 13:20
Snooker
Mark Williams a rescris istoria snookerului cu succesul de la British Open
23/08/2021 LA 07:24