Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mark Allen, out de la Masters! Barry Hawkins i-a administrat un "whitewash" incredibil

Nicu Savin

Publicat 10/01/2023 la 18:22 GMT+2

Mark Allen a fost eliminat în primul tur de la Masters, pierzând cu 0-6 partida cu Barry Hawkins. Astfel, nord-irlandezul a ajuns la 5 ediții consecutive în care pierde în primul meci la prestigiosul turneu invitațional, asta după titlul cucerit în 2018.

Mark Allen and Barry Hawkins | Masters 2023 (World Snooker Tour)

Credit imagine: Other Agency

Mark Allen a fost unul dintre cei mai în formă jucători în prima parte a sezonului, câștigând Openul Irlandei de Nord și UK Championship, astfel că se număra printre favoriți la Masters. Nord-irlandezul a avut însă o zi catastrofală și a fost învins de Barry Hawkins cu 6-0.
Partida a început cu cei doi jucători greșind nepermis de mult, dar Hawkins a fost mai inspirat în momentele decisive din primele două frame-uri și a luat un avans de 2-0. Apoi a făcut un break de peste 100 de puncte, iar în ultimul joc al primei reprize a profitat de o eroare uriașă a lui Allen și a intrat la pauză cu un avantaj de 4-0.
picture

Barry Hawkins, break fantastic în meciul cu Mark Allen de la Masters

Mark Allen, surclasat de Barry Hawkins la Masters

Hawkins și-a adjudecat și al 5-lea joc, unul la fel de încâlcit și soarta meciului era ca și decisă. Allen a avut șansa să câștige măcar un frame, dar nu a fost în stare să ducă la capăt un break câștigător (cel mai mare break al său în meci a fost 45 de ouncte) și Hawkins a fost din nou jucătorul mai eficace în final și a câștigat cu 6-0.
Astfel, finalistul de anul trecut (a pierdut cu 10-4 în fața lui Neil Robertson), își continuă aventura la "Aly Pally" din Londra. Pentru un loc în semifinale, Hawkins se va duela cu învingătorul partidei Judd Trump - Ryan Day, care ca avea loc miercuri.
De când a câștigat trofeul, în 2018, Mark Allen nu a mai câștigat niciun joc la Masters. Luca Brecel, David Gilbert, John Higgins și Judd Trump l-au eliminat în prima rundă la precedentele 4 ediții. Nord-irlandezul și-a "pătat" și CV-ul prin acest "whitewash" încasat azi. De 5 ani nu mai fusese vreun jucător care să nu câștige niciun frame într-un meci de Masters. În 2018, Marco Fu a fost învins cu 6-0 de Ronnie O'Sullivan, tot în prima rundă.
În această seară se va juca un al meci din prima rundă. Mark Williams și David Gilbert se vor afla față în față, iar învingătorul îl va întâlni pe Ronnie O'Sullivan în sferturi.
Mastersul de la Londra are loc în perioada 8-15 ianuarie, iar toate partidele sunt în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo