Barry Hawkins a reușit să-și ia o binemeritată revanșă în fața lui Judd Trump, după ce pierduse la sfârșitul lui ianuarie în semifinalele de la Mastersul German cu 6-5, deși a condus cu 5-1.
Hawkins a câștigat prima sesiune cu 5-3, iar la reluare și-a adjudacat primele 2 frame-uri (primul cu un break superb de 121 de puncte) și s-a distanțat la 7-3. Trump nu a cedat și a câștigat 3 jocuri consecutive, dar Hawkins a replicat cu următoarele 2 și s-a apropiat la un singur pas de victorie. Trump a făcut break de 94 de puncte și a rămas în meci, însă nu a mai avut forța să revină complet și Hawkins s-a impus în final cu 10-7.
Astfel, Trump ratează șansa de a-și depăși recordul de 6 turnee câștigat într-un singur sezon. Campionul mondial din 2019 are 5 trofee în această stagiune și poate cel mult să-și egaleze recordul, asta dacă va triumfa la Campionatul Mondial, competiție transmisă de Eurosport începând cu 17 aprilie.
Snooker
Ronnie O'Sullivan se compară cu Novak Djokovic! Ce crede "Racheta" că are în comun cu Nole
23/08/2022 LA 15:52
"Am încercat doar sădau totul, am vrut să rămân cât mai calm. Meciul acela de la German Masters mi-a venit în cap de câteva ori. M-am gândit doar că am jucat bine pe tot parcursul meciului astăzi și când mi-a dat șansa să joc bila maro de la distanță la sfârșitul meciului, am știut că trebuie să închid meciul acolo. Uneori nu poți să nu ai gânduri negative. În spatele ușilor închise, toată lumea joacă atât de bine. Când ajungi pe masa televizată, este un alt tip de joc și un alt fel de presiune.", a declarat Hawkins la final.
DUEL DE CINCI STELE ÎN CALIFICĂRILE PENTRU CAMPIONATUL MONDIAL: HENDRY ÎL VA ÎNTÂLNI PE JIMMY WHITE
https://i.eurosport.com/2016/01/17/1772286.jpg

Ronnie O'Sullivan-Barry Hawkins, în semifinale

Pentru un loc în finală, Barry Hawkins va lupta sâmbătă cu Ronnie O'Sullivan, care a obținut o victorie superbă în sferturi în fața marelui său rival, John Higgins. Hawkins are un adevărat complex în fața lui Ronnie, având numai 2 victorii în cele 16 întâlniri directe dintre cei doi.
"Trebuie să am aceeași încredere în mine. Tocmai am învins numărul unu mondial, care a dominat jocul trei sau patru sezoane. Trebuie să iau această încredere în semifinale. Acum trebuie să mă concentrez asupra acelui joc cu Ronnie și să continui să joc bine.", a completat Hawkins, citat de wst.com.
În prima semifinală, care va avea loc astăzi, se vor duela Mark Selby și Neil Robertson. "Bufonul din Leicester" a trecut lejer în sferturi de Kyren Wilson (10-3), în timp de Robertson a câștigat și el categoric (10-5) contra lui Jack Lisowski. Ultima întâlnire directă dintre cei doi a fost în decembrie 2020, în sferturile de finală de la UK Championship. australianul câștigând atunci cu 6-2.
Partidele din semifinale se vor juca după același format, cel mai bun din 19 frame-uri (primul la 10).
European Masters
Kyren Wilson, campion la European Masters! "The Warrior" l-a distrus pe Barry Hawkins în finală
21/08/2022 LA 20:01
European Masters
Ronnie O'Sullivan s-a retras de la Mastersul European din motive medicale! Un alt star a spus pas
10/08/2022 LA 17:28