Una dintre cele mai neașteptate finale din ultimul timp în snooker a venit duminică la York. Doi jucători care au avut până acum rezultate modeste în actualul sezon, Ding Junghui și Stephen Maguire, au oferit fanilor o partidă spectaculoasă la finalul căreia Ding a ridicat trofeul pentru a 3-a oară și a încasat un cec de 200.000 de lire.
Ding a început partida în forță și a câștigat toate jocurile din prima repriză, reușind și 2 break-uri de peste 100 de puncte în drumul spre un neverosimil 4-0. După pauză, Maguire a revenit în meci reușind să câștige următoarele 3 jocuri și a avut ocazia de a termina la egalitate prima sesiune, însă Ding s-a impus și a dus scorul la 5-3. În sesiunea de seară Ding a avut un nou start puternic, ducând scorul la 7-3. A venit apoi primul break de peste 100 de puncte pentru Maguire, însă Ding s-a ținut tare și a dus scorul la 8-4. Break-uri de 103 și 124 reușite de Maguire au readus echilibrul în partidă. Scoțianul a avut oportunitatea de a-și adjudeca și jocul 15, însă a ratat o bilă roșie dificilă iar Ding a închis masa cu un break de 131. În ultimul joc a venit un nou break de peste 100 de puncte, al 6-lea al finalei și al 138-lea al turneului (record pentru UK Championship). Ding a câștigat astfel marea finală, a 14-a din carieră.
A trebuit să aștept mult timp să câștig un nou trofeu iar acesta este unul important. A fost o săptămână incredibilă și am jucat fantastic în multe momente. Înseamnă totul pentru mine acest succes. Cred în mine însumi. Toată săptămână am avut mintea limpede și am rămas puternic și fericit. Încă visez la câștigarea Campionatului Mondial. În ultimii 2 ani lumea s-a îndoit de mine, se întrebau dacă voi mai câștiga vreun turneu. Acum eu cred că pot câștiga și mai mult iar acesta este un nou început
Campionatul Mondial
Campionatul Mondial de snooker | Stuart Bingham l-a învins în joc decisiv pe Ding Junhui
20/04/2021 LA 22:31

Începe Openul Scoțian

Jucătorii nu iau nicio pauză după UK Championship deoarece astăzi începe următorul turneu! Openul Scoțian, parte din Home Nations Series, este în direct la Eurosport începând cu ora 14.45, sesiunea de după-amiază, și de la 20.45, sesiunea de seară.
Maguire îl va întâlni pe Jimmy White în primul tur, în timp ce Ding are meci cu Michael White. Ronnie O'Sullivan are și el meci tare cu Dominic Dale, în timp ce Neil Robertson va juca împotriva veteranului Ken Doherty. Liderul mondial, Judd Trump, are meci în primul tur cu Amine Amiri.
The Masters
Ronnie O'Sullivan revine senzațional în fața lui Ding, oprind șirul surprizelor la Masters
13/01/2021 LA 16:46
The Masters
Masters 2021 | 7 lucruri de știut despre primul regal de snooker al anului: tablou, program, noutăți
08/01/2021 LA 12:41