Neil Robertson a recunoscut că se întreabă și el cum ar fi arătat cariera sa dacă ar fi părăsit mai devreme Australia natală pentru a se stabili în Anglia – fieful snookerului mondial. Australianul consideră că ar fi putut avea și mai mult succes dacă și-ar fi început altfel cariera și s-ar fi antrenat din copilărie în Regatul Unit.
"Aș fi putut reuși lucruri incredibile", este de părere Robertson, cel care îl va înfrunta pe Mark Selby pentru un loc în semifinalele UK Championship, vineri, în transmisiune directă pe Eurosport și Eurosport Player.
Neil Robertson a devenit jucător profesionist în 1998, când, la 17 ani, câștiga și primul său meci în calificările pentru Campionatul Mondial. Afirmarea a venit însă abia după câțiva ani: în 2003 a devenit campion mondial U-21, câștigându-și biletul pentru World Tour, apoi în 2006 a câștigat primul trofeu al carierei.
Campionatul Mondial
Judd Trump, surprins de victoria lui Lisowski împotriva lui Robertson: "Nu credeam că o poate face"
26/04/2022 LA 14:24

Neil Robertson a dezvăluit regretul carierei

"E păcat, probabil, că până la 21 de ani nu am crescut și nu am jucat în Regatul Unit. Să-l fi pus pe Neil Robertson de 11-12 ani, la antrenamente în Regatul Unit, alături de un jucător precum Jimmy White – îmi place să cred că aș fi putut realiza lucruri mărețe în snooker", a declarat Neil Robertson la microfonul Eurosport.
"Chiar dacă am o carieră incredibilă, când începi la 21 de ani te găsești într-o permanentă cursă de urmărire a celor mai buni. Singurul motiv pentru care am devenit jucător profesionist a fost acela că am ajuns în semifinale la un turneu de la clubul la care jucam. Eu nu consider că am devenit jucător profesionist de snooker în 1998, ci abia în 2003, când m-am mutat la Cambridge. De atunci îmi merge foarte bine", a mărturisit Neil Robertson.
Concluzia este clară pentru australian: "O părticică din mine va privi întotdeauna în urmă și se va întreba ce-ar fi fost dacă aș fi venit în Regatul Unit când aveam 13-14 ani și dacă m-aș fi putut antrena cu cei mai buni jucători. Probabil că aș fi obținut rezultatele pe care le am mult mai devreme, iar mai departe aș fi putut câștiga mai multe turnee. Dar, cu toate astea, trebuie să fiu mulțumit cu cariera pe care o am".
  • Neil Robertson este unul dintre cei 11 jucători din istorie care au reușit "Tripla Coroană" în snooker (Campionatul Mondial, Campionatul Regatului Unit și Masters-ul).
Campionatul Mondial
Șoc la Crucible! Campionul din 2021, Mark Selby a fost eliminat încă din turul 2 de către Yan
24/04/2022 LA 04:41
Campionatul Mondial
John Higgins, debut ezitant la Crucible! Scoțianul a pierdut prima sesiune cu Thepchaiya Un-Nooh
19/04/2022 LA 17:25