Neil Robertson s-a calificat, sâmbătă seară, în a treia finală a carierei la Campionatul Regatului Unit, iar după victoria cu 6-2 în fața lui Yuelong Zhou din semifinale a declarat că și-ar dori să joace așa cum o face Roger Federer, renumit pentru eleganța și naturalețea jocului său. Elvețianul este considerat de mulți a fi cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile.
Australianul de 38 de ani a explicat că ar vrea să joace "așa cum se cade": "Te uiți la Federer sau la alții ca el, cum abordează lucrurile și cum câștigă trofee. Vreau să câștig în modul corect. Cred că am câștigat destule turnee încercând diverse lucruri, dar vreau să câștig așa cum trebuie și consider că asta a alimentat succesul meu din ultimii ani".
  • Neil Robertson este cel mai de succes jucător de snooker din afara Regatului Unit din istorie, având 18 turnee de puncte câștigate. El a vorbit, recent, despre marele regret al carierei sale: faptul că nu s-a stabilit din copilărie în UK.
Scottish Open
Ronnie O'Sullivan, out de la Scottish Open! "Racheta" a pierdut în decisiv contra lui Gary Wilson
IERI LA 06:12

O’Sullivan a făcut o paralelă între Robertson și Djokovic

Ronnie O’Sullivan, cel mai popular campion al snooker-ului, inserează adesea în discursul său analogii cu tenisul, dar și cu alte sporturi. După ce în urmă cu o zi îl comparase pe Judd Trump cu Tiger Woods, sextuplul campion mondial a explicat ce au în comun Neil Robertson și Novak Djokovic: australianul este vegan, în timp ce sârbul a ajuns la 17 trofee de Grand Slam câștigate (cu trei mai puține decât Roger Federer și Rafael Nadal), adoptând o dietă fără gluten.
"Djokovic și-a schimbat dieta și, dintr-o dată, nu se mai oprește din câștigat turnee de Grand Slam. Te uiți la Robertson acum și este mult mai bine din punct de vedere fizic. Snookerul este ca o afacere, iar Robertson investește în el însuși. Când investești în tine, poți produce. Dacă ești puțin delăsător, ai rezultate mediocre. Sunt detalii mărunte pe care și alți jucători ar trebui să le observe și să le aplice", a transmis O'Sullivan, în studioul British Eurosport.
  • Neil Robertson a declarat că a adoptat regimul vegan inspirat de colegul său din circuit, Peter Ebdon, dar și de marele atlet Carl Lewis.
  • Finala Campionatului Regatului Unit dintre Neil Robertson (3 mondial) și liderul clasamentului general, Judd Trump, se joacă duminică, începând cu ora 15:00, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Scottish Open
Judd Trump, al 2-lea 147 în decurs de 3 săptămâni! Englezul a defilat în primul tur la Scottish Open
29/11/2022 LA 15:14
Scottish Open
Ronnie O'Sullivan, cel mai rapid break de peste 100 de puncte din istorie, la un meci televizat
28/11/2022 LA 20:31