Ronnie O'Sullivan este considerat de majoritatea specialiștilor drept cel mai bun jucător de snooker din istorie. Performanțele sale remarcabile, dar mai ales stilul său spectaculos l-au transformat într-un adevărat idol pentru marea masă a iubitorilor de snooker.
Când Ronnie este prezent la un turneu, interesul este evident mult mai mare, chiar dacă în noul val există suficienți jucători care atrag foarte mult. În niciun moment al carierei "Racheta" nu s-a dezis de la principiul ofensiv al jocului său, chiar dacă asta l-a costat de multe ori pierderea unor partide cruciale.
Vorbind cu jurnaliștii Eurosport înainte de UK Championship, O'Sullivan a abordat subiectul "GOAT"-ului din snooker. Deși de cele mai multe ori este un tip modest, sextuplul campion mondial se consideră cel mai de succes jucător din istorie, argumentând că stilul practicat la masă i-a adus o mare masă de fani, dar și rezultate excepționale.
UK Championship
UK Championship | Mark Allen, break de 113 puncte în duelul cu Jordan Brown
12/11/2022 LA 17:05
Citește și:

Ronnie O'Sullivan: "Sunt cel mai de succes jucător din istorie"

Englezul s-a declarat chiar mirat că a reușit să atingă performațe atât de mari prin stilul său de joc, pentru că acesta este mai degrabă unul riscant, nu unul care să garanteze victoriile.
Cu toate astea, Ronnie a admis că excelează numai la două dintre cele 4 capitole esențiale din snooker, existând mai mulți jucători care îl depășesc la general, fiind mai compleți dacă se iau în calcul toate aspectele care contează cu adevărat în acest sport.
"Faptul că am atras foarte mulți fani de-a lungul timpului se datorează felului în care am jucat. Nu vreau niciodată să plictisesc mulțimea dintr-o arenă. Nu mi-aș dori niciodată să fiu acel jucător care atunci când intră la masă să-i facă pe oamenii să plece acasă. Vreau să fiu tipul la meciurile căruia vin 1000 de oameni pentru că vor să-l privească jucând. Este un sentiment grozav, dar pentru asta trebuie să joci un snooker care nu-ți aduce întotdeauna victoria.
Dar cred că am fost probabil singurul jucător din istorie care a jucat eminamente un snooker ofensiv și am devenit astfel cel mai de succes jucător al tuturor timpurilor. Cu stilul meu de joc nu ar fi trebuit să câștig atât de mult. Logica spune asta. Pentru a câștiga mereu trebuie să fii un jucător complet, precum Steve Davis, Mark Selby, motodic precum John Higgins sau Stephen Hendry. Trebuie să fii o mașinărie, pentru că mașinăriile câștigă mereu în snooker.
Nu sunt cel mai complet jucător din lume. Sunt patru aspecte care contează cel mai mult în snooker: loviturile de buzunar, construcția break-urilor, jocul de siguranță și partea mentală. Pentru a fi un jucător complet trebuie să fii bun la toate. Eu sunt excepțional de bun la primele două și nu atât de grozav la celelalte două, dar totuși suficient de bun pentru a concura cu ceilalți jucători.
Dar a fi cel mai complet jucător din lume nu înseamnă automat că ești cel mai mare. Eu nu sunt cel mai complet jucător și totuși sunt cel mai de succes.", a declarat O'Sullivan, citat de eurosport.co.uk.
Ronnie O'Sullivan va debuta miercuri la UK Championship, contra lui Michael White. "Racheta" a câștigat de 7 ori prestigiosul turneul al "Triplei Coroane", fiind de altfel recordman absolut în acest sens. Ultimul trofeu a venit în 2018, după o finală cu Mark Allen (10-6).
Ronnie speră la un al 8-lea titlul la UK Championship, chiar dacă nu a mai ridicat un trofeu deasupra capului de un an și jumătate, când a devenit pentru a 6-a oară campion mondial.
UK Championship a început astăzi, iar cele mai importante partide vor putea fi urmărite în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
UK Championship
Cele mai norocoase 5 lovituri de la UK Championship! Selby și Wilson, printre protagoniști
07/12/2021 LA 19:15
UK Championship
Momente incredibile în finala UK Championship. Unui fan i-a sunat de 5 ori telefonul
06/12/2021 LA 10:15