John Higgins l-a învins pe Ronnie O’Sullivan cu scorul de 6-5, după ce a fost condus cu 5-3, în semifinale la English Open și îl va înfrunta în finala de azi (ora 15:00, Eurosport și Eurosport Player) pe australianul Neil Robertson.
John Higgins l-a îndemnat pe Ronnie O’Sullivan să nu se mai concentreze pe vârful tacului său și să schimbe marta de cretă pe care o folosește de foarte mult timp.
O’Sullivan s-a plâns de vârful tacului său toată săptămâna la English Open. El a spus că a jucat excepțional de bine, dar nu nu poate face față mental presiunii de a juca cu un tac atât de prost. Sextuplul mondial a realizat două break-uri de cel puțin 100 de puncte împotriva lui Higgins, dar acestea nu au fost suficiente pentru a-l împiedica pe scoțian să obțină o victorie dramatică la final, cu 6-5.
English Open
Neil Robertson, break de 140 de puncte în finala English Open, cu John Higgins
07/11/2021 LA 17:00

Higgins, în finală la English Open, după un decisiv dramatic cu O'Sullivan. Gafă uriaşă Ronnie

Higgins: "I-am spus lui Ronnie să scape de acea cretă Triangle"

În ultimul act, Higgins îl va înfrunta pe Neil Robertson, care l-a depășit pe Mark King în a doua semifinală cu 6-4.
Higgins și O’Sullivan au avut o conversație destul de lungă după încheierea semifinalei dramatice. În tot acest timp, cel supranumit "Racheta" a arătat în mod repetat spre vârful tacului, a subliniat Eurosport UK.
"I-am spus lui Ronnie să scape de acea cretă Triangle", a spus Higgins pentru Eurosport. "Nu mi-am propus niciodată să fiu un avocat al acestei crete Taom (n.r. pe care scoțianul o folosește). Dar a simțit că totul a fost o lovitură neplăcută pentru el", a continuat scoțianul.
"Am văzut că Ronnie tot muncește la vârful lui (n.r. referitor la tac)", a spus Higgins. "El spune că este vârful, dar este lovirea mingii albastre. O poți auzi la fiecare lovitură. Spune că își iubește creta Triangle".
Alan McManus, fost jucător profesionist de snooker și în prezent comentator, a adăugat: "Dacă vei continua să lucrezi la el cu o pilă sau un șmirghel, se schimbă vârful. Nu va fi niciodată perfect. Nu vei spune niciodată 'uite, asta e. Asta e magie!’ Ajungi prin a-l ciobi".
O’Sullivan și Judd Trump sunt valori de excepție în jocul modern cu ajutorul cretei Triangle. Higgins și-a îndemnat însă marele rival să se schimbe marca. Scoțianul simte că adversarii beneficiază de acest lucru, că lucrurile nu merg perfect cu Triangle.
"În ochii mei, ei sunt doi dintre cei mai mari constructori de break-uri care au jucat vreodată snooker și nu folosesc creta Taom”, a spus Higgins. "Cred că este un dezavantaj pentru ei.Este mai bine pentru ceilalți jucători ca acești băieți să nu o folosească, deoarece există mai multe șanse să se întâmple lucruri. Există mai multe șanse ca adversarii să primească șanse cu acea cretă Triangle. Așa că noi, jucătorii, ar trebui să fim fericiți că nu folosesc Taom
English Open
O'Sullivan, în semifinale la English Open, după un nou meci perfect! Trump, eliminat în sferturi
05/11/2021 LA 17:30
English Open
English Open: Final pe muchie de cuțit în duelul dintre Judd Trump și Mark King
05/11/2021 LA 17:06