Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan, decizie radicală după eșecul de săptămâna trecută: "Vor plăti pentru acel privilegiu"

Andrei Nicolae

Actualizat 05/11/2021 la 11:46 GMT+2

Ronnie O'Sullivan exclude pe viitor să mai joace în calificările diverselor turnee, cu excepția cazurilor în care promotorii vor dori să pună un cec considerabil în contul bancar.

Ronnie O'Sullivan

Credit imagine: Eurosport

Ronnie O'Sullivan s-a calificat, joi seara, în sferturile de finală la English Open, după o victorie entuziasmantă cu Jamie Clarke, cu scorul de 4-0. El continuă astfel cursa de a câștiga al doilea titlu în istoria acestui turneu, după cel din 2017.
picture

O'Sullivan, aproape de break-ul maxim la English Open! "Racheta", în sferturi, după un meci perfect

"Racheta" a trecut repede peste una dintre cele mai dure înfrângeri din carieră, un 0-5 cu iranianul Hossein Vafaei, consemnată la începutul săptămânii trecute, în calificările pentru Masters-ul Germaniei. La câteva zile distanță după acest moment, Ronnie O'Sullivan a susținut că exclude pe viitor să mai joace în calificări, cu excepția cazului în care promotorii vor "plăti pentru acel privilegiu".

Ronnie O'Sullivan s-a săturat să joace cu ușile închise

Sextuplul campion mondial a declarat că s-a săturat să joace meciuri separate, cu ușile închise, departe de locul principal al turneului. Soportivul în vârstă de 45 de ani consideră că este prea multă "bătaie de cap" să meargă la calificări separate, care nu fac parte din turneul principal. Este prea mult pentru el în această etapă a carierei sale și i-a pus capăt.
"Nu voi face asta din nou, pentru că este multă bătaie de cap să-ți faci bagajele și să mergi doar să joci unul sau două jocuri. Nu voi mai face asta decât dacă un promotor dorește să pună un cec considerabil în contul bancar. În aceste condiții, îmi voi lua două zile din viață.
Este de fapt o zi de călătorie dus, o zi de călătorie înapoi, plus o zi de joc. Pur și simplu nu am acele zile de pierdut, doar să merg și să joc unul sau două meciuri.
În viitor, dacă acesta este configurația, dacă un promotor vrea să fiu în turneu, atunci va trebui să plătească pentru acel privilegiu, pentru că nu sunt pregătit să fac asta din nou. Timpul este prea valoros", a declarat Ronnie O'Sullivan.
Marele campion a susținut apoi că nu-și amintește când a jucat ultimul meci în calificările unui turneu, până la Mastersul Germaniei.
"Nu am jucat astfel de meciuri de calificare de cinci sau șase ani. Nu-mi amintesc când am jucat ultima dată. Am fost doar pentru că a apărut pandemia, așa că m-am gândit că 'aș putea la fel de bine să intru în toate competițiile, pentru că nu au mai existat turneele din China'. Dar acum nu, nu mai vreau să fac asta", a adăugat Ronnie.

Ronnie O'Sullivan: "Viața e prea bună ca să mă supun unor astfel de situații"

El a întărit faptul că decizia este luată și că ar fi nevoie de o altă pandemie pentru ca el să se răzgândească. "Nu are nimic de-a face cu turneul în sine. Este doar bătaia de cap. Fă-ți bagajul, urcă-te în tren, urcă în hotel, despachetează, joacă unul sau două jocuri și întoarce-te acasă.
Nu pot justifica efortul, pur și simplu nu merită. Dacă nu se joacă un turneu de la început până la sfârșit... Sunt aici toată săptămâna, ca în vacanță, indiferent dacă câștig sau nu. În calificări nu prea este așa, tot timpul te grăbești. Nu pot face asta, amice. Viața e prea bună ca să mă supun unor astfel de situații", a mai precizat Ronnie, care azi revine în scenă la English Open.
Programul sferturilor de finală la English Open (vineri, 5 noiembrie)
  • Trump – King, ora 14:00
  • O'Sullivan – Brecel, ora 17:00
  • Higgins – Yan, ora 21:00
  • Wilson – Robertson, ora 21:00
Se joacă după sistemul cel mai bun din 9 frame-uri.
Toate meciurile pot fi urmărite pe Eurosport și la cerere pe Eurosport Player.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo