Ronnie O’Sullivan a dezvăluit că uneori îi este foarte dificil să ajungă la starea de spirit potrivită în momentele imprevizibile ale meciurilor din cadrul turneelor.
"Racheta" a început greoi partida cu Michael Georgiu, din 32-imi la English Open, greșind lovituri necaracteristice, pe care le-ar fi reușit cu ochii închiși cu alte ocazii. Adversarul a profitat și a câștigat primul frame, dar apoi a fost doar un spectator de lux la recitalul lui Ronnie. Sextuplul campion mondial a trecut în turul următor cu 4-1, terminând partida cu trei break-uri de peste 100 de puncte: 127, 104 și 108.

Ronnie O'Sullivan, break superb, de 127 de puncte, la English Open

English Open
Neil Robertson, break de 140 de puncte în finala English Open, cu John Higgins
07/11/2021 LA 17:00
O'Sullivan a fost programat provizoriu să înceapă meciul la ora 17:00, dar a trebuit să aștepte încheierea meciului dintre Shaun Murphy și Joe O'Connor. Vorbind după meci, O’Sullivan a susținut că atunci când nu știe exact când va intra la masă, acest lucru îi afectează pregătirea mentală.
"M-am simțit nervos la început. Am terminat să mănânc ceva și între timp s-a făcut 4-2 între Murphy și O'Connor. A trebuit să mă grăbesc..Am avut șapte minute să mă pregătesc și să intru la masă. Evident, am fost puțin grăbit și chestii de genul acesta", a mărturisit Ronnie.

Ronnie O'Sullivan a surprins din nou: "Prefer să încep de la 0-1, dar să fiu într-o stare de spirit bună"

Primul frame a mers în dreptul lui Georgiou, în timp ce O’Sullivan s-a străduit să-și găsească ritmul. A ratat inexplicabil o lovitură la bila neagră, dintr-o poziție bună, astfel că i-a oferit adversarului inițiativa.
"Fără scuze, a fost vorba doar despre starea de spirit. Am tot încercat să mă liniștesc, să mă așez, să mă așez, pentru că este doar o chestiune de timp să mă obișnuiesc, să mă relaxez și apoi să spun: 'Știi ce, chiar trebuie să fiu concentrat'. Simt când mă pot descurca bine, dar totuși trebuie să fii pregătit mental", a mai declarat marele campion.
O’Sullivan a recunoscut, de asemenea, că ar prefera să piardă un frame, dar să fie pe deplin pregătit, decât să înceapă meciurile într-o stare mentală greșită. "Aș prefera să plec cu 0-1, să întârzii la masă, dar să mă bucur de ziua mea, decât să stau vreo două ore și jumătate să aștept, iar apoi să joc un frame. Nu voi fi sigur într-o stare de spirit bună. Aș prefera să am 0-1, dar să am o zi bună și apoi să spun: 'Hai să jucăm!' Îmi imaginez că șansele mele sunt mai bune când sunt într-o stare de spirit bună. Așa că, din nou, vorbesc despre psihologie, trebuie să apelezi la anumite trucuri doar pentru a te menține într-o stare de spirit bună", a mai spus "Racheta".
Ronnie O’Sullivan îl înfruntă azi, în 16-imi, pe Anthony Hamilton, în jurul orei 17:00. English Open poate fi urmărit în direct pe Eurosport. Toate meciurile sunt la cerere pe Eurosport Player.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
English Open
Îndemnul lui John Higgins pentru Ronnie O’Sullivan, după ce l-a învins dramatic la English Open
07/11/2021 LA 11:13
English Open
O'Sullivan, în semifinale la English Open, după un nou meci perfect! Trump, eliminat în sferturi
05/11/2021 LA 17:30