Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Shaun Murphy a dezvăluit că regretă declarațiile oferite după eliminarea de la UK Championship

Nicu Savin

Publicat 28/11/2021 la 12:05 GMT+2

Shaun Murphy a făcut un pas înapoi după ce a declarat că jucătorii amatori nu ar trebui să participe la turneele din circuitul profesionist de snooker. "Magicianul" a dezvăluit că regretă cuvintele spuse la finalul meciului pierdut cu Si Jiahui, deși a insistat că opinia sa rămâne în picioare.

shaun murphy

Credit imagine: Getty Images

Shaun Murphy a pierdut surprinzător în primul tur la UK Championship, fiind învins cu 6-5 de chinezul Si Jiahui, un jucător amator de numai 19 ani. La final, Murphy a fost foarte nervos și a declarat că a fost învins de un jucător care nu ar fi trebuit să fie în sală, insistând că amatorilor ar trebui să le fie interzis să joace în turneele din circuitul mondial pentru că aceștia au un mare avantaj, jucând fără presiunea rezultatelor.
Declarațiile lui Murphy au sârnit un val de reacții în toată lumea snookerului. Deși majoritatea jucătorilor importanți l-au susținut pe englez, conducătorii snookerului mondial au taxat ieșirea acestuia.
La câteva zile distanță de la acest episod, Murphy a făcut unn pas înapoi și a mărturist că regretă ce a spus imediat după meciul cu Jiahui, nu pentru că și-ar fi schimbat opinia privind jucătorii amatori, ci pentru că a umbrit victoria chinezului.
"Cred că dacă m-aș putea întoarce în timp, poate nu aș mai spune ceea ce am spus după ce am pierdut contra lui Si Jiahui. Cred că i-am luat strălucirea victoriei. Regret asta și aș vrea să-i cer scuze.A fost o victorie grozavă, a jucat foarte bine. A jucat mai bine decât mine și și-a meritat victoria.
Îmi susțin în continuare punctul de vedere. Nu cred că jucătorilor amatori ar trebui să li se permită să poată juca în turneele profesioniste.", a spus Murphy, citat de Daily Mail.
Citește și:

Ronnie O'Sullivan nu e de acord cu Murphy

Nume importante din snookerul mondial au fost de acord cu opinia lui Murphy, dar nu și Ronnie O'Sullivan, care a menționat că cei care nu acceptă situația ar trebui să își caute un alt loc de muncă și să privească snookerul ca pe o modalitate de distracție, așa cum o face el însuși.
"Sincer, sper să devină și mai rău pentru ei. Mai bine încep să-și caute un loc de muncă dacă nu le place ceea ce fac. Fiecare poate să schimbe ceea ce face. Asta îi transmit și lui Shaun. Du-te și caută-ți o slujbă, fă altceva, joacă snooker pentru a te distra pentru că vei avea multe de câștigat din asta.
Acum cinci sau șase ani am făcut un efort în acest sens și am decis să joc snooker doar ca un hobby. Evindet, când snookerul înseamnă totul pentru tine, te doare când pierzi astfel de meciuri. Mie nu-mi pasă. Voi juca cu amatori, cu femei, cu arbitri, cu oricine, nu-mi pasă. Mă simt ca un amator când joc, trebuie să intri în acea mentalitate pentru că e mai bine așa.
Îmi amintesc că eram un amator și am jucat cu un profesionist, Willie Thorne. Aveam 14 ani și a fost jenant pentru el să piardă în fața mea, așa că știu cum e să fii un favorit și să pierzi, dar asta este.", a spus O'Sullivan pentru Eurosport.
UK Championship continuă astăzi cu ultimele meciuri din turul secund. Ieri, favoriții nu au avut mari emoți, jucători precum Ronnie O'Sullivan, John Higgins, Mark Allen sau Kyren Wilson avansând fără probleme în runda următoare. Astăzi vor intra în scenă alți favoriți la trofeu precum Judd Trump, Ding Junhui, Mark Williams sau Mark Selby, iar cele mai importante partide vor fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo