Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ester Ledecka: "Mă simt jumătate snowboarder, jumătate schioare!"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 08/02/2022 la 17:20 GMT+2

Cehoaica de 26 de ani a recidivat. A câștigat din nou titlul olimpic la slalom uriaș paralel. Urmează însă o nouă uriașă provocare, concursul de schi alpin

Ester Ledecka

Credit imagine: Getty Images

De MARIAN URSESCU
Ester Ledecka e fantastică. Sportiva născută la Praga continuă să uluiască lumea sportului. Acum patru ani, la PyeongChang, a devenit primul olimpic din lume care a câștigat titlul atât la schi alpin, cât și la snowbord. Marți, pe pârtia de snowboard de la Beijing, a reușit tripla. La slalom uriaș paralel și-a învins toate adversarele și și-a păstrat titlul olimpic de acum patru ani. Urmează o altă mare provocare, cursa de slalom la schi alpin! ”Încă pot face cvadrupla!”, a spus pentru Olympics.com multitalentata cehoaică.
Gold medallist Ester Ledecka of Czech Republic poses

"Vreau doar să rămân cu picioarele pe pământ. Sunt aici să mă distrez!"

La PyeongChang a intrat în concursul de Super G ca o sportivă care nu are ncio o șansă, ca o necunoscută. A câștigat. Postura s-a schimbat la slalom gigant paralel pe snowboard, șapte zile mai târziu. Acolo era marea favorită. Și a respectat statutul.
Ledecka recunoaște că pentru un spportiv care începe cu snowboard și apoi trece la schi, „ar putea fi un avantaj”. Combinația celor două sporturi continuă pentru ea. Nu se poate rupe de niciuna dintre probe. "Dacă simt că vreau să merg la snowboard, fac snowboard și nimic nu mă va opri. Și exact e și invers!".
În ultimele două sezoane a arătat un progres fantastic la schi. A strâns cinci podiumuri la Cupa Mondială, inclusiv două victorii. Dar își propune și să-și continue cariera de snowboard după un sezon în care concurase o singură dată înainte de Beijing.

A interzis echipei ei să vorbească despre Jocurile Olimpice

Înainte de PyeongChang, Ledecka a recunoscut că a interzis echipei ei să folosească sintagma "Jocurile Olimpice"! "Am văzut că nu numai sportivii din jurul meu, ci și mulți antrenori, au Olimpiadele în mintea lor în fiecare zi. Pur și simplu nu vreau ca asta să devină o <panica olimpică>. Vreau doar ca ei să se concentreze pe orice altă cursă și nu doar pe acea cursă. Și mă ajută să-mi reamintesc că de fiecare dată când stau la start, nu contează dacă sunt Jocuri Olimpice, o etapă de Cupă Mondială sau orice altceva, eu voi da totul", a declarat ea pentru Olympics.com.
Jocurile Olimpice de acum patru ani le-a numit <cursa prieteniei din Coreea>. "Atunci, dacă a fost <cursa prieteniei din Coreea>, acum aceasta este <cursa prieteniei cu China!>".
"Am făcut o treabă bună, sunt foarte mândră de echipa mea, așa că vă mulțumesc foarte mult. Lor, în special lui Justin (Reiter) antrenorul meu american. Au făcut o treabă uimitoare și sunt fericită că am reușit să termin prima"
Ester Ledecka

Provine dintr-o familie olimpică!

Ester Ledecká s-a născut la Praga, iar mama ei, Zuzana, e fostă patinatoare artistică. Bunicul ei, Jan Klapáč este fostul jucător de hochei pe gheață , care a fost de șapte ori campion mondial și de două ori medaliat olimpic. Ester a început să joace hochei pe gheață, apoi snowboard și schi alpin. ”Aveam cinci ani când am început să fac snowboard. Am făcut freestyle snowboarding și boardercross până la vârsta de vreo treisprezece ani. La mine a fost cam așa. Ceea ce făcea fratele meu care e mai mare cu doi ani, făceam și eu. Eu doream doar să-l depășesc”, a spus sportiva cehă. Vara, când îi lipsește zăpada, practică windsurf.
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 se desfășoară în perioada 4-20 februarie și pot fi urmărite integral pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo