Schi Alpin – Bormio & Semmering
Mikaela Shiffrin a devenit cea mai titrată schioare de slalom din istoria Cupei Mondiale. Inevitabilul s-a produs la Semmering în weekend, când americanca a reușit victoria cu numărul 36 în proba sa favorită la numai 23 de ani. Recordul deținut înainte de Marlies Schild (acum Raich) și egalat de Shiffrin recent a căzut. În stațiunea austriacă, deținătoarea marelui glob de cristal a fost urmată din nou – pentru a cincea oară în acest sezon din tot atâtea curse – de Petra Vlhova, podiumul probei fiind completat de Wendy Holdener. O zi mai devreme, Vlhova a făcut istorie la rândul său, devenind prima câștigătoare din slovacia a unui slalom uriaș în Cupa Mondială. O manșă secundă excelentă i-a asigurat victoria în fața Viktoriei Rebensburg și Tessei Worley, în timp ce Shiffrin a ratat prezența pe podium deși a condus de puțin după prima manșă.
Clasament slalom: 1. Shiffrin – 500p; 2. Vlhova – 400p; 3. Holdener – 255p
Sporturi de Iarnă
Discovery Sports întărește oferta sporturilor de iarnă, în așteptarea Jocurilor Olimpice
07/10/2021 LA 16:24
Clasament slalom uriaș: 1. Brignone – 270p; 2. Worley – 265p; 3. Shiffrin – 255p
Clasament general: 1. Shiffrin – 1034p; 2. Vlhova – 568p; 3. Mowinckel – 396p
În tot acest timp, băieții din circuit nu au putut decât să admire două coborâri fabuloase ale lui Dominik Paris, care a ieșit victorios atât în coborâre, cât și în super-g pe o pistă extrem de dificilă și periculoasă la Bormio. Italienii au avut motiv de sărbătoare, Paris fiind urmat de Christof Innerhofer pe podiumul coborârii, în timp ce Beat Feuz a cules punctele pentru locul al treilea. Apoi, duminică, Matthias Mayer a fost detronat pentru o singură sutime de secundă în super-g, Aleksander Aamodt Kilde urcând pe treapta a treia a podiumului.
Clasament coborâre: 1. Feuz – 260p; 2. Franz – 222p; 3. Paris – 196p
Clasament super-g: 1. Svindal – 219p; 2. Caviezel – 190p; 3. Mayer – 188p
Clasament general: 1. Hirscher – 620p; 2. Franz – 408p; 3. Aamodt Kilde – 392p
Schi fond – Toblach
O nouă ediție a Tour de Ski a debutat la final de săptămână în stațiunea italiană Toblach, aflată la granița cu Germania. Atât fetele, cât și băieții au concurat în proba de sprint de sâmbătă, iar duminică a avut loc proba individuală.
Finala sprintului de la masculin a fost câștigată de norvegianul Johannes Hoesflot Klaebo, care i-a devansat cu o jumătate de secundă pe francezii Richard Jouve și Lucas Chavanat. În schimb, la feminin Stina Nilsson a câștigat ultimul act cu un avans de trei secunde. Compatrioata Ida Ingemarsdotter a terminat pe doi, iar pe trei a venit americanca Jessica Diggins.
Duminică, la individual, sportivii ruși au dominat atât la feminin, cât și la masculin. Pe distanța de 10 kilometri a fetelor, Natalia Nepryaeva a setat un timp mai bun cu doar 3 zecimi de secundă față de cel al lui Ingvild Flugstad Oestberg. Pe trei a terminat o altă rusoaică, Anastasia Sedova.
La masculin pe distanța de 15 kilometri cel mai bun a fost Sergey Ustiugov. Pe doi, la peste 12 secunde a terminat norvegianul Simen Hegstad Krueger, iar pe trei a venit un alt rus, Alexander Bolshunov.
În clasamentul general al Tour de Ski, Bolshunov are un avans de șase secunde în fața lui Ustiugov și 10 în fața lui Klaebo. La feminin, Nepryaeva e pe primul loc, având o diferență de 24 de secunde față de Diggins, Oestberg fiind pe trei la 29 de secunde.
Tour de Ski continuă pe canalele Eurosport întreagă săptămână, câștigătorii fiind desemnați duminică în urma unei probe extrem de dificile, la Val di Fiemme, acolo unde îi așteaptă o cățărare în lungime de 7 km.
Sporturi de Iarnă
Prima reacție a lui Daniil Medvedev, după ce a câștigat Turneul Campionilor: "Ce meci!"
22/11/2020 LA 21:20
Sporturi de Iarnă
Eisenbichler a câștigat prima etapă din Cupa Mondială. Dezamăgire pentru campionul ediției trecute
22/11/2020 LA 18:21