După aproape trei ore de luptă, în care, după un scenariu inspirat din excelenta sa evoluție din semifinala cu Nadal, a reușit să întoarcă soarta finalei, învingându-l pe Dominic Thiem 4-6, 7-6(2), 6-4, Daniil Medvedev a spus totul, în doar câteva cuvinte, la ceremonia de premiere: "În primul rând, ce meci!".
Medvedev a pus mâna pe trofeul de la Londra reușind un parcurs perfect: trei victorii în minimum de seturi în grupe, urmate de reveniri de la 0-1 la seturi în semifinale și finală.
"Este una dintre cele mai importante victorii ale mele, două ore și 42 de minute, trei seturi în fața unui jucător extraordinar. Dominic, felicitări pentru tot ce ai realizat în carieră, joci incredibil. Numele tău este deja în cărțile de istorie. Sper să mai avem multe meciuri importante, la cel mai înalt nivel, în viitor", a completat rusul, care ar mai fi avut câteva idei de articulat, însă organizatorii s-au grăbit să dea drumul imaginilor-rezumat al colaborării dintre Turneul Campionilor și Londra.
Sporturi de Iarnă
Discovery Sports întărește oferta sporturilor de iarnă, în așteptarea Jocurilor Olimpice
07/10/2021 LA 16:24

Dominic Thiem, "mândru" după evoluția din finala Turneului Campionilor

Dominic Thiem și-a încheiat pentru a doua oară sezonul cu trofeul de finalist la Turneul Campionilor. Ca și Medvedev, Thiem reușise victorii la Djokovic și Nadal în O2 Arena, însă în finală a fost depășit de capacitatea rusului de a descifra din mers strategii câștigătoare.
"Sunt dezamăgit, evident, dar pe altă parte sunt un mândru de ce am reușit. Daniil merita din plin să câștige, a fost o lună deosebită pentru el. Sper să ne mai întâlnim. A fost o plăcere să joc această finală. Le mulțumesc celor din echipa mea pentru susținere. Am avut un an incredibil", a transmis și Thiem la conferința de presă.
Sporturi de Iarnă
Eisenbichler a câștigat prima etapă din Cupa Mondială. Dezamăgire pentru campionul ediției trecute
22/11/2020 LA 18:21
Sporturi de Iarnă
Austria a obținut prima victorie în sezonul de sărituri cu schiurile
22/11/2020 LA 13:43