Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sporturi de iarnă: Live pe Eurosport/ Eurosport 2 și online pe Player

DeEFE

Actualizat 04/11/2015 la 13:02 GMT+2

Fanii sporturilor de iarna sunt gata de actiune: sezonul de iarna revine pe Eurosport!

Marcel Hirscher en el slalom gigante de Soelden, Austria

Credit imagine: EFE

De mai bine de 20 de ani, telespectatorii Eurosport se bucura de cele mai ample transmisiuni din cadrul sporturilor de iarna cu peste 2000 de ore de transmisiuni pe Eurosport si Eurosport 2 inclusiv 800 de ore IN DIRECT in fiecare sezon.
In 2015/2016, nu veti rata nici un fulg de zapada din avalansa de etape de Cupa Mondiala oferite si transmisiuni suplimentare IN DIRECT de pe Eurosport Player. 10 discipline diferite sunt acoperite pe tot parcursul anului, inclusiv renumitul Turneu al celor Patru Trambuline in decembrie, dar si Campionatul Mondial de Biatlon in Oslo, in martie 2016.
Dupa startul din octombrie cu probele de schi alpin din Sölden, Eurosport va sarbatori in noiembrie sezonul sporturilor de iarna cu si mai multe transmisiuni: schi alpin, sarituri cu schiurile, biathlon si schi fond. Punctul culminant al acestei luni va fi in perioada 27 – 29 noiembrie, cand au loc probele de combinata nordica (Ruka) si de schi alpin (Aspen si Lake Louise).
ACOPERIRE AMPLA IN DIRECT PE EUROSPORTPLAYER.COM
Sase Cupe Mondiale sunt prezente in acest sezon pe Eurosport Player: schi alpin, schi fond, sarituri cu schiurile, combinata nordica, snowboard si freestyle.
Serviciul online TV al Eurosport din Europa este simulcastul IN DIRECT al canalelor Eurosport si Eurosport 2, dar ofera si canale dedicate aditionale, oriunde ai fi.
SCHI ALPIN
In perioada 24 octombrie – 20 martie, sezonul Cupei Mondiale la schi alpin este in plina desfasurare. Eurosport urmareste sportivii in incercarea lor de a obtine globul de cristal pe parcursul a diverse probe: coborare, super-G, slalom, slalom urias si super-combinata. Toate etapele de Cupa Mondiala – atat cele masculine cat si cele feminine – sunt IN DIRECT pe Eurosport si Eurosport 2. Anul trecut, austriecii Marcel Hirscher si Anna Fenninger s-au situat pe primul loc in clasamentul Campionatului Mondial.
Campioni in probele masculine, favoriti in functie de proba:
Coborare: Marcel Hirscher (Austria), Kjetil Jansrud (Norvegia), Hannes Reichelt (Austria)
Slalom: Marcel Hirscher (Austria), Felix Neureuther (Germania)
Slalom urias: Marcel Hirscher (Austria), Fritz Dopfer (Germania), Alexis Pinturault (Franta)
Super-G: Kjetil Jansrud (Norvegia), Matthias Mayer (Austria)
Super-combinata: Alexis Pinturault (Franta), Ivica Kostelić (Croatia)
Campioni in probele feminine, favoriti in functie de proba: Coborare: Lindsey Vonn (SUA), Anna Fenninger (Austria) Slalom: Mikaela Shiffrin (SUA), Frida Hansdotter (Suedia) Slalom urias: Anna Fenninger (Austria), Mikaela Shiffrin (SUA) Super-G: Lindsey Vonn (SUA), Anna Fenninger (Austria) Super-combinata: Anna Fenninger (Austria), Kathrin Zettel (Austria)
TRANSMISIUNI DE LA ASPEN & LAKE LOUISE: NU-I TIMP DE PAUZA PENTRU TELESPECTATORI Eurosport sarbatoreste competitiile de schi alpin din America de Nord pe 28 si 29 noiembrie, cu transmisiuni IN DIRECT din cadrul probelor masculine de la Lake Louise (Canada), dar si din cadrul probelor feminine de la Aspen (SUA). Sambata seara Eurosport va merge de la Aspen, unde se desfasoara proba feminina de slalom urias, la Lake Louise, unde are loc proba masculina de coborare.
Prima coborare masculine a sezonului
Senzatia schiului norvegian, Kjetil Jansrud, va incerca sa isi apere titlul obtinut sezonul trecut, iar etapa de deschidere a sezonului de coborari din acest an va da tonul pentru lunile urmatoare.
Aceeasi calatorie dintre Aspen si Lake Louise va avea loc si duminica seara, cand vor fi transmise cele mai importante momente din cadrul probei masculine de Super-G, dar si din proba feminina de slalom.
ASPEN, SUA
Fanii americani ai schiului alpin stiu unde sa sarbatoreasca Ziua Recunostintei intr-o maniera spectaculoasa: zboara la Aspen!
Cele mai bune schioare din lume se alatura echipei americane de schi alpin pentru weekendul de Ziua Recunostintei, in fiecare an, pentru probele de la Aspen. In noiembrie 2015, toti ochii vor fi atintiti din nou pe americanca Mikaela Shiffrin, care a triumfat in sase probe la diferite competitii de slalom si slalom urias anul trecut, chiar daca nu a reusit sa castige in SUA.
De asemenea, statiunea se pregateste sa gazduiasca finalele Cupei Mondiale de schi alpin in martie 2016. Celelalte patru evenimente care vor avea loc in acest an in SUA sunt: Beaver Creek (4-6 decembrie), Lake Placid (14-16 ianuarie), Deer Valley (4-6 februarie) si Squaw Valley (11-13 martie).
LAKE LOUISE, Canada
Statiunea de schi Lake Louise este singura din afara Europei care gazduieste competitii de Cupa. Atat competitiile masculine cat si cele feminine – inclusiv prima coborare si proba de Super-G a sezonului - se desfasoara in Muntii Stancosi canadieni din Parcul National Banff. Anul trecut, campioanul norvegian Kjetil Jansrud a dominat probele de coborare si de Super-G, iar cele mai rapide sportive au luat parte la trei probe solicitante (doua coborari si o Super-G), unde au inregistrat victorii Lindsey Vonn, Tina Maze si Lara Gut. Website oficial si social media
LEVI, Finlanda
Alaturi de o serie de sporturi de iarna care se desfasoara in Finlanda in luna noiembrie, inclusiv probele de combinata nordica, competitiile de schi alpin ofera fanilor sansa sa urmaresca slalom de calitate. Eurosport transmite IN DIRECT atat prima cat si a doua mansa a fiecarei probe. Proba de slalom feminin este difuzata sambata, 14 noiembrie, iar cea masculina duminica, 15 noiembrie. Anul trecut, Tina Maze (Slovenia), care nu concureaza in acest sezon, si Henrik Kristoffersen (Norvegia) au triumfat.
BIATLON
In acest sezon, toate partiile de biatlon duc la Oslo (Norvegia), unde – in luna martie – se desfasoara Campionatul Mondial. Dar la sfarsitul lui noiembrie, etapele de Cupa Mondiala au loc intr-o alta locatie de referinta pentru sport: Östersund (Suedia).
In timp ce Bjorn Bjoarndalen s-a decis sa isi incheie legendara cariera in Oslo, tanara generatie cauta solutii sa il opreasca pe Martin Fourcade (Franta) sa castige cel de-al cincilea Glob de Cristal.
Anul trecut, comentatorul Eurosport de biatlon - François Schlotterer – l-a numit pe Johannes Bø “viitorul lider al echipei norvegiene”. “Este talentat, muncitor, foarte rapid cand schiaza si, inca de tanar, a avut sansa sa se antreneze si sa invete de la campioni precum Ole Einar Bjørndalen, Emil Svendsen si fratele sau Tarjei.” Este cu siguranta un sezon de tranzitie pentru echipa norvegiana si reprezinta o sansa pentru Bø sa il infrunte pe Fourcade.
Östersund, Suedia
Duminica, 29 noiembrie, Eurosport merge pe Östersund Ski Stadium pentru a transmite doua evenimente consecutive: stafeta simplu-mixt si stafeta mixt. Stadionul national suedez va gazdui cele mai bune echipe, inclusiv Belarus, dar fara Darya Domracheva. Castigatoare a trei medalii de aur, aceasta a anuntat in aceasta vara ca nu va participa la competitii in acest sezon din cauza mononucleozei. Totusi, echipa belarusa s-a antrenat in Pokljuka si in Franta, si a luat parte la competitiile nationale de biathlon din aceasta vara alaturi de veterane precum Nadezhda Skardino si Nastassia Dubarezava.
Echipa rusa are de asemenea ambitii mari. Campionul olimpic Anton Shipulin, care s-a clasat pe locul doi in clasamentul general al Cupei Mondiale, fiind intrecut doar de Martin Fourcade, are un program de pregatire deosebit, separat de cel al echipei principale. Intr-un interviu acordat IBU (Federatia Internationala de Biathlon) acesta a dat cateva detalii interesante despre antrenamentele sale:
“In acest an, mie si lui Volkov ni s-a alaturat Ivan Tcherezov. Suntem trei in echipa acum. Desigur, este mult mai usor acum pentru ca este mai multa comunicare, putem face mai multe comparatii in procesul de antrenament. Cred ca vom obtine rezultate pentru ca un partener de antrenament este important nu doar pentru antrenamentul fizic, dar si din punct de vedere psihologic. “
“Cred vom face asta pe parcursul urmatoarelor antrenamente sau poate campionii rusi vor avea sansa sa concureze cu alti sportivi. Deja facem acest lucru pentru pregatirea de iarna. Intre timp nu avem nevoie.”
Anton Shipulin: "Stiu ca este posibil sa lupt pentru Globul de Cristal"
“Mi-am scris motivatia aproape pana la urmatoarele Jocuri Olimpice. Cel mai important, obiectivul meu initial este sa castig Jocurile Olimpice intr-o proba individuala. Dar am si teluri individuale care trebuie obtinute. Anul trecut mi-am dat seama ca m-as putea lupta chiar pentru Globul de Cristal. Daca la inceput acest obiectiv parea indepartat, de neatins, acum este foarte aproape si vreau sa demonstrez – in primul rand mie insumi – ca pot sa lupt pentru el. “
“Vreau sa castig medalia de aur la Campionatul Mondial; am deja cinci medalii diferite, dar nu si de aur. Aceste obiective sunt perfect realizabile; trebuie sa incerci si sa te zbati pentru ele. Principala motivatie pentru mine sunt Globul, medalie de aur la Campionatul Mondial si, cea mai mare, medalie de aur la individual la Jocurile Olimpice.”
Format stafeta mixt
Proba de stafeta mixt este similara cu cea de stafeta obisnuita, dar echipele sunt alcatuite din doua fete si doi baieti. Primele doua manse sunt parcurse de fete, iar ultimele doua de baieti. Mansele feminine au o lungime de 6 km, iar cele masculine au 7.5 km la fel ca in competitiile obisnuite de stafeta.
Anul trecut in Östersund
Franta a castigat proba de stafeta mixt din Ostersund in 2014, dar Norvegia s-a clasat pe primul loc in clasamentul general in sezonul 2014/2015, urmata de Franta si Cehia.
RUKA NORDIC
Finlanda este tara Craciunului, iar Craciunul incepe in noiembrie pentru fanii nordici ai sportului!
Ruka Nordic este un eveniment global fantastic, care prezinta toate disciplinele nordice, in Ruka (Finlanda).
25 000 de spectatori se reunesc in fiecare an pentru a participa la toate cele 10 competitii diferite, care marcheaza startul sezonului sporturilor de iarna. Opt etape de Cupa Mondiala se vor desfasura la sfarsitul lui noiembrie, inclusiv combinata nordica si schi fond.
COMBINATA NORDICA
Eurosport transmite IN DIRECT doua sesiuni ale probei (HS 142) sambata si duminica.
SCHI FOND
Eurosport transmite cinci probe diferite pe parcursul a trei zile - sprint pe echipe, proba feminina 5km liber, proba masculina 10km liber, proba feminina 10km clasic, proba masculina 15km clasic
SARITURI CU SCHIURILE
Cupa Mondiala la sarituri cu schiurile 2015/16 se afla la editia nr.37 pentru baieti si nr. 5 pentru fete. Incepe pe 21 noiembrie 2015 in Klingenthal (Germania) si se incheie pe 20 martie 2016 in Planica (Slovenia).
Pe 22 noiembrie, urmareste pe Eurosport cea mai buna actiune din proba individuala masculina la sarituri cu schiurile. Startul sezonului debuteaza cu etapa Cupei Mondiale din Klingenthal, Germania.
Pe 27 noiembrie, Eurosport transmite etapa de calificare a probei masculine de sarituri cu schiurile din Ruka, Finlanda, urmat de etapa de Cupa Mondiala, o zi mai tarziu, pe 28 noiembrie.
Transmisiuni din cadrul sezonului: toate etapele de Cupa Mondiala sunt in direct pe Eurosport, dar si cele de campionat mondial din Falun (18 februarie – 1 martie).
Detinatorul titlului: Severin Freund (Germania) a castigat titlul la masculin in clasamentul general in sezonul trecut in fata lui Peter Prevc (Slovenia). Freund si Prevc au incheiat sezonul cu acelasi numar de puncte, dar Freund a primit titlul in baza numarului mai mare de victorii din timpul sezonului (9 pentru Freund si 3 pentru Prevc). Peter Prevc s-a clasat pe locul doi in ultimele doua sezoane la sarituri cu schiurile.
In Klingenthal, Arena Vogtland (30.000 de locuri) a fost martora performantei polonezului Krzysztof Biegun (21 de ani), care si-a invins adversarii si a reusit sa castige primul sau titlu la Cupa Mondiala.
Evenimentul de anul trecut din Ruka a fost unul reprezentativ pentru sezonul masculin de sarituri cu schiurile. Noriaki Kasai (Japonia) si Simon Ammann (Elvetia) au impartit podiumul, fiind doar a zecea oara in istorie cand a fost egalitate pe primul loc intr-o etapa masculina de cupa mondiala la sarituri cu schiurile. Victoria lui Kasai a reprezentat un record si pentru ca acesta a devenit cel mai in varsta castigator al unei competitii de sarituri cu schiurile, clasandu-se pe locul intai la varsta de 42 de ani si 176 de zile.
Campioni in clasamentul general in ultimii ani:
2014-15: Severin Freund (Germania)
2013-14: Kamil Stoch (Polonia)
2012-13: Gregor Schlierenzauer (Austria)
2011-12: Anders Bardal (Norvegia)
2010-11: Thomas Morgenstern (Austria)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo