Gestul lui Alexander Zverev din cadrul turneului ATP de la Acapulco face înconjurul în lumea tenisului. A fost unul fără precedent la cel mai înalt nivel, cel puțin în ultima perioadă, care a condus, de altfel, și la excluderea germanului din turneu.
Calificat în sferturile de finală la Acapulco, Rafael Nadal a fost întrebat despre gestul lui Alexander Zverev într-o conferință de presă.
Abierto Mexicano Telcel
TOP 5 puncte de la Acapulco, turneu în care Nadal a fost "extraterestru"
27/02/2022 LA 20:28

Rafael Nadal: "Nu aşa se comportă Sascha de obicei"

"Am relaţii bune cu Alexander, dar până la urmă cred că sancţiunea este meritată. Nu poţi acţiona în acest fel şi cred că el este conştient de acest lucru", a declarat Nadal după succesul împotriva americanului Stefan Kozlov (6-0, 6-3).
Jucătorul iberic, aflat pe locul al cincilea în clasamentul mondial, a estimat că modul în care Zverev s-a comportat marţi reprezintă o "excepţie".
"Nu aşa se comportă Sascha de obicei. Din păcate, el are imaginea pe care a oferit-o ieri, cu reţele de socializare în care totul este amplificat, iar până la urmă sunt milioane de copii care îşi modelează atitudinea în funcţie de atitudinea noastră şi trebuie să oferim un exemplu şi să arătăm un minim de respect", a adăugat Nadal.
"Înţeleg frustarea, înţeleg că într-un moment de furie poţi rupe o rachetă, nu am de gând să o critic mai mult de atât, dar nu-mi place, pentru că nu am fost crescut aşa", a adăugat tenismanul spaniol.
Alexander Zverev a fost exclus marţi din turneul de la Acapulco, pentru că a lovit în mod repetat scaunul arbitrului cu racheta sa, după o înfrângere la dublu. Germanul şi-a cerut ulterior scuze pentru atitudinea sa.
Înainte de incidentul de la finalul partidei de dublu, Alexander Zverev îl învinsese în primul tur pe Jenson Brooksby, scor 6-3, 6-7 (10), 2-6, la capătul unui meci care a durat 3 ore și 22 de minute. Germanul ar fi trebuit să îl înfrunte în optimile competiției de la Acapulco pe Peter Gojowczyk, cel care a obținut calificarea automată în sferturi după descalificarea sportivului de pe locul 3 mondial.
Sursa: Agerpres
Abierto Mexicano Telcel
Abierto Mexicano Telcel : Rafael Nadal se impune în fața lui Cameron Norrie și câștigă trofeul
27/02/2022 LA 07:16
Abierto Mexicano Telcel
Rafael Nadal, campion la Acapulco. Spaniolul continuă seria succeselor din 2022
27/02/2022 LA 06:08