Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rune, OUT în optimi de la Rotterdam! Adversarul său a renunțat la cetățenia rusă și tocmai a obținut victoria carierei

Irina Aldea

Publicat 15/02/2024 la 17:21 GMT+2

Holger Rune nu se regăsește. Danezul tocmai a fost eliminat în optimile de finală de la Rotterdam de Alexander Shevchenko, tenismenul care a dat Rusia pe Kazahstan la începutul acestui an, și care tocmai a obținut victoria carierei.

Alexander Shevchenko & Holger Rune

Credit imagine: Getty Images

Alexander Shevchenko devine din ce în ce mai periculos în circuitul ATP. Ascensiunea sa tocmai a atins noi culmi azi, la turneul de 500 de puncte de la Rotterdam. Născut la Rostov-on-Don, Shevchenko a reprezentat Rusia din 2018 până în 2024, în februarie, atunci când a făcut trecerea oficială la cetățenia de Kazahstan.
Joi, al doilea cel mai bun tenismen din ATP al Kazahstanului, după Bublik, a obținut victoria carierei. Shevchenko l-a învins pe favoritul numărul 3, Holger Rune, în optimile de finală, cu scorul de 6-4, 1-6, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 37 de minute de joc. Aceasta a fost cea mai importantă victorie din cariera tânârului tenismen, eclipsând succesul obținut în fața lui Taylor Fritz, pe atunci numărul 9 ATP, la Basel, în octombrie anul trecut.
CITEȘTE ȘI:

A dat Rusia pe Kazahstan și tocmai a obținut victoria carierei, la Rotterdam, în fața lui Holger Rune

"Este cea mai mare victorie din cariera mea de până acum", a declarat Shevchenko după meci. "Am avut un succes important împotriva lui Taylor Fritz, a fost cea mai mare de până acum, dar astăzi este un moment special. Această victorie are un gust mai dulce pentru că îmi iau revanșa de la meciul de la Brisbane [împotriva lui Rune]", a mai spus Shevchenko.
Rune îl eliminase pe Shevchenko în trei seturi în prima lor confruntare din circuitul ATP, luna trecută, la Brisbane. Shevchenko, numărul 57 mondial, se va duela în sferturile de finală de la Rotterdam cu Grigor Dimitrov. Bulgarul, al șaselea favorit, l-a învins mai devreme pe Marton Fucsovics cu 6-3, 7-5, obținând a 12-a victorie a sezonului în circuitul ATP.
La începutul lunii februarie, Shevchenko a anunțat că va reprezenta Kazahstan, renunțând la Rusia: "Sunt foarte mândru de această schimbare și aștept cu nerăbdare să intru pe teren și să încerc să ofer momente de neuitat pentru mine și pentru țară", a scris Shevchenko pe contul personal de Instagram. Noul jucător al Kazahstanului locuiește cu mama sa în Austria de la vârsta de nouă ani. El are, de asemenea, un permis de ședere în Slovacia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo