În plină glorie, Ashleigh Barty a decis să renunțe la sportul care a făcut din ea o vedetă de talie mondială. Asta în contextul în care e campioana în exercițiu la Wimbledon și Australian Open și e numărul unu mondial.
Judecând și după vârsta sa - doar 25 de ani - hotărârea e una total neașteptată, iar în jurul retragerii au început deja să apară o serie de speculații. Jurnaliștii de la Herald Sun au realizat un material amplu, în care au încercat să răspundă întrebărilor fanilor și să explice bizara hotărâre. Niciuna dintre speculații nu stă în picioare, pur și simplu Barty a simțit că nu mai are nimic de demonstrat în tenis. S-a simțit epuizată moral și fizic și își dorește un altfel de viață, departe de tumultul turneelor și de călătoriile istovitoare.
Dacă în 2014 sportiva de la Antipozi s-a retras, dar a revenit apoi, după mai puțin de doi ani, asupra deciziei, de această dată nu se va mai întâmpla așa, garantează ziariștii australieni.
Roland Garros
Mats Wilander știe cine câștigă Roland Garros 2022! "Pariul" suedezului: "Sunt multe motive!"
ACUM 10 ORE
CITEȘTE ȘI:
BARTY S-A RETRAS DIN TENIS. UN SINGUR NUMĂR 1 WTA ÎN ISTORIE A MAI PROCEDAT AȘA

Herald Sun: Motivele din spatele retragerii lui Ash Barty

"Retragerea lui Ash Barty: De ce marea campioană australiană a renunțat la tenis la 25 de ani?" este titlul dat de heraldsun.com.au, pentru ca apoi să trateze pe larg subiectul și să răspundă la cele mai "fierbinți" întrebări ale fanilor tenisului.
"Ashleigh Barty este în fruntea tenisului mondial, după ce a cucerit Wimbledon și a pus capăt unei secete australiene de 44 de ani la Melbourne. Deci, de ce a ales să plece din tenis la doar 25 de ani?", se întreabă jurnaliștii sursei citate. Răspunsul? "Ash Barty a făcut întotdeauna lucrurile în felul ei".
"Prima ei retragere din tenis a venit de nicăieri și i-a surprins pe mulți, deși a fost în circumstanțe complet diferite față de bomba de astăzi.
În 2014, Barty era o puștoaică în plină ascensiune, iar succesul și toată atenția de care s-a bucurat a fost prea mult pentru ea. A ales liniștea casei părintești din Queensland și a jucat cricket, pentru relaxare.
În cele din urmă, dorința de a juca jocul pe care îl iubea a fost prea puternică și s-a întors, începând o călătorie remarcabilă care a dus-o în vârful clasamentului.
Acum, pentru a doua oară a terminat-o cu tenisul, de data aceasta definitiv. Nu se va mai întoarce pe teren ca jucătoare. Și, pentru a spune lumii, a sunat-o pe cea mai bună prietenă și fosta sa parteneră de dublu, Casey Dellacqua. A vrut ca aceasta să fie prezentă când rostește cuvântul care începe cu "R" (n.r.retragere).
"Nu există o cale corectă, nu există o cale greșită, este doar calea mea", a declarat Barty în videoclipul emoționant de cinci minute găzduit de Dellacqua.

Întrebările din spatele retragerii lui Ash Barty

Pe măsură ce vestea se răspândește pe tot globul, vor apărea atât de multe întrebări. În timp ce ea a încercat să răspundă la câteva deja, va dura luni de zile până când lucrurile se vor calma.
Ceea ce toată lumea întreabă în acest moment este: "De ce acum?" Barty este la apogeul carierei sale și are doar 25 de ani. Ea a fost numărul 1 mondial în ultimii trei ani, ceea ce o pune într-o companie de elită: doar cele mai mari din toate timpurile, Steffi Graf, Martina Navratilova, Serena Williams și Chris Evert, au stat atât de mult pe locul 1 WTA fără a fi detronate. Ash a arătat la Australian Open că în prezent se află la un nivel total diferit de urmăritoare, câștigând în mod categoric Grand Slam-ul de acasă.
Cu trei titluri de Grand Slam și peste 25 de milioane de dolari în premii - plus alte 25 de milioane de dolari din publicitate - lumea era la picioarele ei. Dar strălucirea și banii nu au fost niciodată principalele obiective ale lui Ash.
Câștigarea Wimbledon a schimbat ceva în interiorul ei. Aproape că a renunțat încă de atunci, dar avea niște treburi neterminate la Melbourne Park. După ce a fost bifat și Openul australian, Barty s-a retras în Queensland și și-a dat seama rapid că nu mai era nimic de bifat de pe lista ei de dorințe de tenis.
Semnele au existat în ultima lună că ceva s-a întâmplat. Barty a făcut o excursie specială la Uluru și a petrecut timp cu copiii indigeni, arătându-le că pot îndrăzni să viseze să facă ceva special.
Atunci când s-a retras de la turneele din Miami și Indian Wells, au început șoaptele. Este obosită psihic după Australian Open? Are o accidentare secretă? Și apoi, în ultima săptămână s-a discutat chiar despre posibilitatea de a fi însărcinată?
Niciuna dintre variante nu este corectă, Ash Barty a făcut din nou lucrurile în felul ei", scriu australienii de la celebrul cotidian.
Câștigătoare a 3 turnee de Grand Slam, Barty este al 7-lea cel mai longeviv număr unu din istoria tenisului, cu 121 de săptămâni pe cea mai înaltă treaptă. Sportiva din Australia are 114 săptămâni la rând în fotoliul de lider WTA, doar Steffi Graf (186 săptămâni), Serena Williams (186) și Martina Navratilova (156) reușind să acumuleze mai mult timp pe poziția 1, fără a fi detronate.
Roland Garros
Simona Halep, pregătiri intense pentru Roland Garros! Când are programat primul antrenament la Paris
ACUM 10 ORE
Roland Garros
Simona Halep a vorbit despre retragerea din tenis, înainte de Roland Garros! Când va pune stop
ACUM 11 ORE