După ediția din 2018, când s-a impus prima dată pe zgura de la Madrid, germanul Alexander Zverev (6 ATP) a reușit să câștige din nou trofeul, duminică, după ce l-a învins în finala turneului pe italianul Matteo Berettini (10 ATP). Alexander Zverev s-a impus în trei seturi, cu 6-7 (10), 6-4, 6-3, după două ore și 43 de minute de joc, după ce fusese condus, după primul set, cedat la tiebreak, în care a avut minge de set nefructificată.
Pentru Zverev (24 ani) acesta este cel de al patrulea trofeu câștigat la un turneu de categoria ATP 1000. Cap de serie numărul 5, Zverev a depășit în turneu 3 jucători din Top 10, printre aceștia numărându-se Rafael Nadal, de 5 ori campion la Madrid, și a dublul-campion, Dominic Thiem.

Alexander Zverev, scos din sărite la conferința de presă de după finală

Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, victorii mari
IERI LA 07:33
Victoria lui Zverev a pus capăt unei secete de trei ani pentru german, la nivelul turneelor de Masters 1000. Pentru câștigarea turneului Alexander Zverev va fi recompensat cu 315.160 euro și 1.000 puncte ATP, în timp ce Matteo Berettini va primi 188.280 euro și 600 puncte ATP.
La conferința de presă, Alexander Zverev a avut parte de o surpriză neplăcută. După ce a răspuns întrebărilor în limba engleză, le-a venit și rândul jurnaliștilor germani să pună întrebări, numai că Zverev nu a primit nicio solicitare. Sportivul născut la Hamburg a răbufnit în acel moment: "Pe bune? Nicio întrebare? Tocmai am câștigat un titlu Masters și nimeni nu mă întreabă nimic în germană? Așa cum puteți vedea, germanilor chiar nu le pasă", a spus el.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Novak Djokovic va pierde, cel mai probabil, locul 1 ATP după Australian Open
IERI LA 10:53
Australian Open
3 mari câştigători de pe urma "ştergerii" lui Djokovic de pe tabloul Australian Open
IERI LA 09:15