Cum te simți tu acasă?
Din punctul ăsta de vedere recunosc că am noroc pentru că în perioada asta stau la ai mei, adică stau la curte și asta îmi dă o libertate de mișcare. Îmi fac exercițiile afară, am un stadion de fotbal destul de aproape, la un km și cât a fost frumos afară am alergat acolo, deci nu pot să mă plâng atât de tare. Eu în martie aprilie ar fi trebuit să încep să joc la turnee și uite că a venit chestia asta. Pentru mine, pe de o parte e de bine, fiindcă nu știu dacă aș fi fost pregătită să joc Roland Garros sau Wimbledon. Încerc să văd niște lucruri pozitive.
Contează că și celeltalte jucătoare stau acum și cumva pornești în același timp cu ele?
Tenis
Cum arată clasamentul WTA: Locul ocupat de Simona Halep + saltul uriaș făcut de Alexandra Dulgheru
17/05/2021 LA 08:02
Poate da. Nu vreau să pun punctele astea de vedere doar din perspectiva mea. Pe de o parte cred că și jucătorii își doreau o mică pauză să se mai relaxeze ceea ce nu prinde rău. Partea mai puțin bună este că există jucători care aveau puncte de apărat, care jucau bine în perioada asta pe zgură, nu se mai câștigă bani, deci nu e chiar atât de simplu. Eu de exemplu, din aprilie anul trecut, nu mai câștig nimic din nicio sursă, doar cheltui, și-atunci nromal că resursele nu sunt inepuizabile. A doua strigare ar fi în iunie, dar eu nu cred că vom începe în iunie.
Roland Garros a fost deja mutat în septembrie. Cum se va desfășura în septembrie?
Din punctul meu de vedere este bine (zâmbește). Nu m-ar mira să se înghețe tot anul la cum merg lucrurile. Eu încerc să văd lucrurile pozitive, dar nu este deloc o situație bună pentru nimeni. Am stat și m-am gândit și cred că este o măsură bună. Septembrie-octombrie, ca temperatură, sunt încă ok. O să fie ciudat, îți dai seama, dar eu cred că anul ăsta e total haotic și va trebui să ne adaptăm schimbărilor.
Ar putea WTA să le acorde sprijin financiar jucătoarelor aflate în partea inferioară a clasamentului?
Cred că ai atins un punct foarte important acum... să vedem. Avem Consiliul jucătoarelor și trebuie să vorbim, să dezbatem toate temele astea. Așa ar fi logic, adică acolo unde sunt foarte mulți bani, în top, jucătorii nu au o problemă. Dar practic pentru toți ceilalți, pentru care tenisul este un job, este dificil. Vine o astfel de criză și toți trebuie cumva să trăim. Nu știu dacă se va întâmpla, dar clar e ceva de discutat. De câte ori m-am operat, niciodată nu am primit bani stând. În alte sporturi, în fotbal, tot ești plătit cumva.
La final, Alexandra a vorbit și despre eroii acestor vremuri, doctorii și toți cei din echipele medicale care se asigură că răspândirea virusului este ținută sub control. Mai jos, interviul itnegral cu Alexandra Dulgheru:

#DORdeSPORT Interviu cu Alexandra Dulgheru

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Alexandra Dulgheru, victorie uriașă în Franța! Succes în fața unei adversare mult mai bine clasată
14/05/2021 LA 14:19
Tenis
Alexandra Dulgheru, revenire cu succes, după 2 ani de pauză! Victorie în 2 seturi pentru româncă
17/03/2021 LA 14:31