Clasată pe locul 674 în prezent, fostă ocupantă a poziției 26 în clasamentul WTA, Alexandra Dulgheru s-a calificat în finala turneului ITF de la Saint-Gaudens (Franţa), dotat cu premii totale de 60.000 de dolari.
După ce ieri a trecut de Kristina Kucova (149 WTA), sportiva noastră făcut astăzi o nouă "victimă". Este vorba despre Viktorija Golubic, sportivă clasată pe locul 72 în ierarhia WTA. După un prim set echilibrat, câștigat de Alexandra cu 7-5, bucureșteanca i-a adiministrat un 6-0 incredibil elvețiencei, avansând astfel în ultimul act al turneului.

Alexandra Dulgheru e în finală la turneul ITF de la Saint-Gaudens

Tenis
Noua "Anna Kournikova" din tenis s-a "trezit" și atacă top 20 WTA: "Cea mai stupidă greșeală"
ACUM 26 MINUTE
Victoria Alexandrei e cu adevărat impresionantă nu doar pentru că a venit împotriva unei adversare clasate cu 600 de poziții mai sus în clasamentul WTA, ci și pentru că Golubic a avut un sezon excelent până acum.
Elvețianca a jucat 2 finale de turnee WTA 250 în 2021: la Lyon (a pierdut cu Clara Tauson) și la Monterey (a pierdut cu Leylah Fernandez). De asemenea, Golubic a câștigat 2 turnee ITF: la Grenoble (ITF 25K) și la Saint-Malo (ITF 125K).
Pentru trofeu, Alexandra Dulgheru va lupta cu reprezentanta gazdelor Clara Burel (166 WTA), care a trecut în cealaltă semifinală de Anna Bondar (267 WTA), scor 6-3, 6-7(6), 6-3. Clara Burel este o mare speranță a tenisului francez, ea impresionând anul trecut la Roland Garros, când a ajuns până în turul 3. În 2021, franțuzoaica a mai jucat 2 finale de turnee ITF: la Poitiers (Franța) și Oeiras (Portugalia). Alexandra Dulgheru și Clara Burel nu s-au mai întâlnit niciodată până acum.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Djokovic le-a deranjat pe Evert și Navratilova cu ultima sa apreciere: "A spus așa literlamente"
ACUM 2 ORE
Tenis
Daniil Medvedev, start lansat la Astana! Rusul l-a învins lejer pe Albert Ramos! Rezumatul partidei
ACUM 14 ORE