Alexandra Dulgheru este în plină revenire în elita tenisului feminin după o serie de accidentări, iar sportiva noastră a avut o săptămână foarte bună la turneul ITF 60K de la Saint-Gaudens (Franța), obținând victorii impresionante împotriva unor jucătoare mult mai bine clasate în ierarhia WTA.
După ce ieri a învins-o în semifinale pe favorita 1 a competiției, Viktorija Golubic (72 WTA), Alexandra nu a mai avut suflu să câștige și finala cu reprezentanta gazdelor, Clara Burel. Franțuzoaica a câștigat primul set cu 6-2, dar Alexandra și l-a adjudecat pe cel de-al 2-lea cu 6-1, asta și după ce meciul a fost întrerupt în jur de 2 ore din cauza ploii.
În decisiv, românca a început mai bine și a condus cu 2-0, dar apoi s-a prăbușit inexplicabil și a cedat în final cu 2-6, 6-1, 2-6, după mai bine de 2 ore de joc.
Diriyah Tennis Cup
Stefanos Tsitsipas, out de la Diriyah Cup! Elenul, învins în două seturi de Cameron Norrie
ACUM 5 ORE

Alexandra Dulgheru, salt de 231 de locuri în clasamentul WTA

În ciuda eșecului din ultimul act, Alexandra Dulgheru a făcut un salt de 231 de poziții în ierarhia WTA. Bucureșteanca ocupa locul 674 WTA la începutul acestei săptămâni, dar de mâine va fi pe locul 443.
Cea mai înaltă poziție pe care a ocupat-o Alexandra Dulgheru în clasamentul mondial a fost locul 26, în aprilie 2011. Sportiva de 31 de ani are în palmares 2 turnee WTA, ambele la Varșovia (2009 și 2010), având și o finală pierdută (Kuala Lumpur-2015).
Diriyah Tennis Cup
Zverev, primele impresii după revenirea pe teren! Germanul îi ia ca exemple pe Nadal și Federer
ACUM 6 ORE
Diriyah Tennis Cup
Diriyah Cup | Rezumatul partidei Daniil Medvedev - Alexander Zverev, câștigată de rus în două seturi
ACUM 6 ORE