Alexandra Dulgheru este în plină revenire în elita tenisului feminin după o serie de accidentări, iar sportiva noastră a avut o săptămână foarte bună la turneul ITF 60K de la Saint-Gaudens (Franța), obținând victorii impresionante împotriva unor jucătoare mult mai bine clasate în ierarhia WTA.
După ce ieri a învins-o în semifinale pe favorita 1 a competiției, Viktorija Golubic (72 WTA), Alexandra nu a mai avut suflu să câștige și finala cu reprezentanta gazdelor, Clara Burel. Franțuzoaica a câștigat primul set cu 6-2, dar Alexandra și l-a adjudecat pe cel de-al 2-lea cu 6-1, asta și după ce meciul a fost întrerupt în jur de 2 ore din cauza ploii.
În decisiv, românca a început mai bine și a condus cu 2-0, dar apoi s-a prăbușit inexplicabil și a cedat în final cu 2-6, 6-1, 2-6, după mai bine de 2 ore de joc.
Australian Open
Toni Nadal, veste mare pentru fanii lui Rafa, înainte de Australian Open 2022: "Va fi pregătit!"
ACUM 8 ORE

Alexandra Dulgheru, salt de 231 de locuri în clasamentul WTA

În ciuda eșecului din ultimul act, Alexandra Dulgheru a făcut un salt de 231 de poziții în ierarhia WTA. Bucureșteanca ocupa locul 674 WTA la începutul acestei săptămâni, dar de mâine va fi pe locul 443.
Cea mai înaltă poziție pe care a ocupat-o Alexandra Dulgheru în clasamentul mondial a fost locul 26, în aprilie 2011. Sportiva de 31 de ani are în palmares 2 turnee WTA, ambele la Varșovia (2009 și 2010), având și o finală pierdută (Kuala Lumpur-2015).
Tenis
Răducanu s-a exclus de pe listă! Cine vrea să câștige titlul de personalitatea sportivă a anului
ACUM 10 ORE
Australian Open
L-a dat Srdjan Djokovic de gol pe Nole? Ce a spus despre participarea la Australian Open 2022
ACUM 11 ORE