Fostul tenisman francez Guy Forget şi-a prezentat marţi dimineaţă demisia din funcţia de director al turneelor de la Roland Garros şi Paris Masters. Conducerea Federației Franceze de Tenis s-a mișcat foarte repede și a numit-o pe Amelie Mauresmo în funcția de director pentru turneul de Grand Slam, urmând ca locul vacant la Paris Masters să fie ocupat în cel mai scurt timp.
"Ce mândrie să mă alătur echipei Roland-Garros! Am acceptat această funcție de director al turneului cu ambiții mari și puternice. Le voi purta cu cerința, libertatea și pasiunea care m-au inspirat mereu.", a spus fosta mare tenismenă într-un comunicat de presă, citată de L'Equipe.
Tenis
"Aussie Ladies" | 12 jucătoare au câștigat primul titlu de Mare Șlem din carieră la Australian Open
21/01/2021 LA 16:49
Amelie Mauresmo devione astfel prima femeie care ocupă funcția de director la Grand Slam-ul parizian. Mandatul său se va întinde pe o perioadă de 3 ani.
Citește și:

Amelie Mauresmo are o carieră impresionantă în spate

Amelie Mauresmo este singura jucătoare din Franța care a ocupat poziția de lider mondial în clasamentul WTA. Aceasta s-a aflat în această postură în două rânduri: septembrie - octombrie 2004 și martie - noiembrie 2006.
Franțuzoaica are în spate o carieă impresionantă, câștigând în total 25 de titluri WTA, printre care și două de Grand Slam: Australian Open și Wimbledon, ambele în 2006. Zfura nu a fost suprafața favorită a fostei tenismene, dovadă că cele mai bune performanțe la Roland Garros au fost două sferturi de finală (2003 și 2004). Un alt rezultat deosebit al carierei a fost argintul câștigat la Jocurile Olimpice de la Atena (2004).
Pe parcursul celor peste 15 de ani de carieră la senioare (a jucat până în 2009, când avea 40 de ani), Amelie Mauresmo a câștigat peste 15 milioane de $ din tenis.
După retragerea din activitate, Mauresmo și-a început cariera de antrenor, lucrând cu mai mulți sportivi cunoscuți precum Michael Lodra, Marion Bartoli, Victoria Azarenka, Andy Murray sau Lucas Puille. De asemenea, Mauresmo a îndeplinit funcțiile de căpitan atât la echipa de Fed Cup a Franței, cât și la cea de Cupa Davis.
Tenis
Piedici înainte de Australian Open 2021: Clijsters a refuzat un wild-card, Franța pierde două vedete
30/12/2020 LA 13:19
Tenis
Djokovic nu e sigur că va reveni în tenis dacă vaccinarea devine obligatorie: "Refuz să fiu forțat"
20/04/2020 LA 09:02