De 11 ori campion la Monte Carlo, Rafael Nadal a fost vineri eliminat în faza sferturilor de finală de către Andrey Rublev, scor 2-6, 6-4, 6-2), la capătul unui meci care a durat două ore și 33 de minute de joc. Ocupant al locului 8 ATP și cap de serie numărul 6 la Monte Carlo, Andrey Rublev a practicat joc incredibil. Rusul a avut o deplasare excepțională în teren, timing excelent pe lovituri, execuții în forță de pe ambele părti și agresivitate în momentele cheie.
După un prim set câștigat fără nicio emoție (6-2), rusul a dominat în mare parte și setul al doilea (a condus la un moment dat cu 4-2). Totuși, Rublev nu a putut menține nivelul, iar Nadal a arătat semne de revenire, motiv pentru care toată lumea credea că ibericul va depăși momentul și va ajunge în penultimul act. Spaniolul s-a impus până la urmă în setul doi cu scorul de 6-4.

Cum a explicat Rafael Nadal înfrângerea din sferturile de finală cu Andrey Rublev

Nitto ATP Finals
Rezumatul semifinalei dintre Casper Ruud și Andrey Rublev, câștigată de norvegian în două seturi
20/11/2022 LA 10:06
Revenirea din setul secund a fost doar un moment de inspirație pentru Nadal, asta pentru că Rublev a revenit în decisiv la conducerea partidei și l-a eliminat pe marele campion iberic. La conferința de presă, rusul a spus că se află în șoc după ce a obținut victoria carierei, în fața idolului Rafael Nadal.
"Nici măcar nu știu ce să zic. Nu vreau să-mi imaginez cum se simte Rafa acum, știind că este cel mai bun jucător pe zgură, fiind mereu sub presiune. Cred că pentru el este foarte dificil de fiecare dată. Sincer să fiu, sunt șocat de modul în care reușește el să joace sub presiune. De asta e o legendă în tenis", a spus Andrey Rublev la conferința de presă de vineri.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Nitto ATP Finals
Ruud a trecut fără emoții de Rublev și îl va întâlni pe Djokovic în finala Turneului Campionilor
19/11/2022 LA 21:27
Nitto ATP Finals
Nitto ATP Finals : Rezumatul partidei Tsitsipas - Rublev
19/11/2022 LA 06:49