Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Elina Svitolina, revenire de senzație, lecție de maturitate și victorie cu Emma Răducanu

Ion Alexandru

Actualizat 04/01/2024 la 10:36 GMT+2

Svitolina este la turație maximă înaintea primului turneu de Grand Slam al anului. Favorită 2 la Auckland, Svitolina a trecut după meci superb de Emma Răducanu pentru o calificare în sfertrile de finală. Svitolina s-a impus cu 6-0 în setul decisiv, dar meciul a durat aproape 3 ore!

Elina Svitolina

Credit imagine: Getty Images

Emma Răducanu a avut nevoie de 3 seturi pentru a se impune în fața Gabrielei Ruse la primul meci în circuit după 8 luni. Adevăratul test a venit în turul 2, unde a dat perste Elina Svitolina. Ucraineeanca a avut un prim tur în care a fost față-n față cu o altă câștigătoare de Grand Slam. În duelul mămicilor, Svitolina a învins-o cu 6-4, 6-3 pe Wozniacki.
Emma Răducanu a început abupt primul set al disputei cu Svitoliona și a condus cu 5-1. Ucraineeanca, susținută din tribune de soțul Gael Monfils, a revenit cu game-uri la rând și a forțat tiebreak-ul. Emma a dominat ostilitățile în tiebreak, dar a ratat cu o dublă greșeală o minge de set. Jucătoarea din Anglia s-a impus până la urmă cu 7-5 în tiebreak-ul setului inaugural.
Svitolina a fost mult mai concentrată în debutul setului secund. Primele 3 game-uri au fost adjudecate pe serviciul adversarei, iar favorita numărul 2 a condus cu 3-1. Emma a revenit în game-ul 6 și a egalat situația.
S-a mers cap la cap, fără break-uri, până în tiebreak și în setul al doilea. Svitolina a fost mai inspirată de această dată și după 6 minibreak-uri s-a impus cu 7-3.
Energizată și motivată după succesul din tiebreak-ul setului secund, Svitolina a zburdat în decisiv. Emma Răducanu a făcut multe erori, mai ales pe propriul serviciu și a pierdut controlul setului în din al doilea game. Ucraineeanca a câștugat clar decisivul cu 6-1.
În turul următor, Svitolina va juca împotriva favoritei 5 de la Auckland, Bouzkova. Cehoaica a trecut simplu, în două seturi, 6-0, 6-1 de Amanda Anisimova.

Coco Gauff, ca o furtună la Auckland

Coco Gauff continuă forma de vis de la US Open. Americanca este în sferturi după două victorii fioarte scurte. Claire Liu și Brenda Fruhvitova nu au avut nicio șansă în fața favoritei principale. Gauff a stat pe teren doar 70 de minute și s-a impus cu 6-3, 6-0 în fața Fruhvitovei. Americanca va juca în sferturi cu Varvara Gracheva.

Mirra Andreeva, victorie de senzație

Mirra Andreeva este în premieră într-un sfert de finală al unui turneu major. Rusoaica de doar 16 ani a trecut fulgerător cu 6-1, 6-1 la Brisbane și se va lupta pentru un loc în semifinale cu o altă puștoaică din noul val, Linda Noskova.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo