Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Știrile dimineții | Gabriela Ruse, calificare pe tabloul principal la Auckland și adversară de top în primul tur

Ion Alexandru

Actualizat 31/12/2023 la 07:33 GMT+2

Știrile dimineții | Gabriela Ruse este în formă bună și a trecut după un meci de 2 ore de ultimul tur al calificărilor de la Auckland. O fostă câștigătiare de US Open va fi adversara Garbrielei Ruse în turneu al noului sezon.

Gabriela Ruse

Credit imagine: Getty Images

În fiecare dimineață, la prima oră, Eurosport.ro face o scurtă revistă a presei, pentru a vă oferi cele mai interesante și proaspete informații din sport.

Gabriela Ruse va juca în primul tur la Auckland

Gabriela Ruse a început cu două victorii primul turneu al sezonului. Jucătoarea care începe 2024 de pe locul 128 WTA a continuat seria meciurilor bunde la Cluj, unde în octombrie a jucat finala turneului 250. Ruse a trecut în primul tur al calificărilor de Danilina din Kazahstan și a avut o advrsară mult mai dificilă pentru accederea pe tabloul principal. Bucureșteanca a câștigat cu 6-0, în doar 29 de minute primul set al disputei cu Jule Niemeier, sfertfinalistă la Wimbledon în 2022. Jucătoarea din Germania a revenit și a egalat la seturi, dar Ruse a avut energie și inspirație pentru a-și adjudeca meciul după un set decisiv în care a condus cu 5-1 și s-a impus cu 6-3.
Pentru Ruse calificarea în primul tur la Auckland înseamnă și un meci în premieră cu o fostă câștigătoare de la US Open. Gabriela are timp de refacere pentru disputa cu Emma Răducanu (298 WTA) este abia pe 2 ianuarie. "E bine când nu ai trei ghipsuri pe tine în același timp. Pur și simplu să te poți mișca încolo și încoace, să poți face duș, să-ți aranjezi părul, lucruri banale" a spus Emma Răducanu care a stat mai mult accidentată în 2023.
Emma revine după 9 luni în circuitul profesionist și Gabi Ruse este deja acomodată cu suprafța de joc, dar și cu condițiile meteo de la Auckland.
Pe tabloul principal de la Auckland este și Jaqueline Cristian (89 WTA), care va juca în primul tur cu Wang Xiyu (70 WTA).

Mutare importantă la Dinamo în ultimele ore al anului

Dinamo nu face, deocamdată, transferuri, dar continuă să dispobilizeze oameni din club. Director sportiv Gabriel Glăvan a fost demis conform Gazetei Sporturilor, iar locul său a fost luat de...Andrei Nicolescu. Administratorul special al lui Dinamo și-a luat încă o funcție importantă în club și acum va fi nevoit să se ocupe de găsirea unor jucători care să-l ajute pe croatul Kopic să salveze echipa de la retrogradare.
Dinamo iernează pe penultimuloc din Superliga, poziție retrogrodantă, cu 7 puncte mai puțin decât Poli Iași, echipa aflată pe loc de baraj.
"Câinii" au vaut deja discuții pentru aducerea unor jucători, dar rând pe rând variantele Djokovic, Rotariu sau Ronaldo Deaconu au căzut.

Ciobotariu nu mai vrea să antreneze în România

Ciobotariu a avut varianta Botoșani, dar a refuzat. Fostul antrenor al lui Sepsi a fost și pe lista Petrolului, dar nici la Ploiești nu vrea să meargă.
”N-am ce să comentez, pentru că în momentul de față sunt în discuții avansate cu anumite echipe din Golf. Nu m-a sunat nimeni de acolo (n.r. de la Petrolul)”, a spus Liviu Ciobotariu, în exclusivitate, pentru iAMsport.
Ciobotariu este liber de contract de o lună și nu ia în calcul un nou contract în Superliga.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo