Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aslan Karatsev a câștigat primul titlu ATP din carieră! Rusul s-a impus clar în finala de la Dubai

Irina Aldea

Actualizat 20/03/2021 la 18:45 GMT+2

Aslan Karatsev s-a impus în 2 seturi, scor 6-3/6-2, în fața lui Lloyd Harris în finala Turneului ATP 500 de la Dubai. Acesta este primul trofeu din cariera rusului de 27 de ani, în timp ce pentru Harris este a 2-a înfrângere din tot atâtea prezențe în ultimul act al unui turneu ATP.

Aslan Karatsev

Credit imagine: Getty Images

Finala inedită a turneului ATP 500 de la Dubai i-a adus față în față pe Lloyd George Harris (81 ATP) și Aslan Karatsev (42 ATP). Ambii au avut o săptămână de vis la turneul din Emirate, dar rusul de 27 de ani a fost mai puternic în ultimul act. Karatsev a început ca din tun primul set și s-a desprins repede la 3-0, adjudecându-și apoi prima manșă cu 6-3.
Rusul a reușit break-ul și în primul game al setului secund și a rămas în față permanent, impunându-se în final cu 6-3/6-2, al capătul a unei ore și 15 minute de joc.

Aslan Karatsev, campion la Dubai

Așadar, Karatsev a demonstrat că semifinala de la Australian Open nu a fost deloc întâmplătoare și și-a încununat foarma excelentă din acest start de sezon cu primul trofeul ATP din carieră. Rusul are un bilanț incredibil în 2021, 15 victorii și 2 înfrângeri, o performanță cu adevărat impresionantă dacă ținem cont că la începutul anului era în afara Top 100. Singurele înfrângeri ale lui Karatsev au venit în fața unor jucători de top: Djokovic (Australian Open) și Thiem (Doha).
De partea cealaltă, Lloyd Harris pierde și a 2-a finală ATP a carierei, după ce anul trecut se înclinase în ultimul act de la Adelaide în fața unui alt rus, Andrey Rublev. Totuși, sud-africanul lasă în urmă un turneu fabulos, în care a pornit din calificări și ajuns să lupte pentru trofeu, învingând pe traseu jucători mult mai consacrați precum Dominic Thiem, Filip Krajinovic, Kei Nishikori sau Denis Shapovalov.
Știrea inițială
Finala turneului masculin de 500 puncte de la Dubai se va disputa între Aslan Karatsev și Lloyd George Harris, duminică, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player, de la ora 17.00. Aslan Karatsev traversează fără îndoială cea mai bună perioadă a carierei. Rusul, semfinalist la Australian Open în 2021, s-a calificat în finala turneului de la Dubai după ce a trecut de favoritul numărul 2, compatriotul Andrey Rublev.
Rublev avea la activ o serie de victorii de 23 de victorii consecutive la turneele de categorie ATP 500. Aslan Karatsev s-a impus la capătul unui meci care a durat două ore și 14 minute de joc, scor 6-2, 4-6, 6-4. Pentru titlu, rusul se va duela cu Lloyd Harris, după ce sud-africanul a trecut de canadianul Denis Shapovalov (cap de serie nr. 3).

Finală surprinzătoare la Dubai: Karatsev versus Harris

Karatsev (42 ATP) a avut nevoie de două ore și 13 minute pentru a trece de compatriotul său Rublev (8 ATP), scor 6-2, 4-6, 6-2. Pentru Aslan, aceasta va fi prima finală ATP din carieră. Harris, de partea cealaltă, (81 ATP) a avut parte de o adevărată bătălie cu Denis Shapovalov (12 ATP).
Lloyd Harris s-a impus cu (5)6-7, 6-4, 7-6(6), după două ore și 37 de minute de joc. Fără titlu în palmares, sud-africanul a mai jucat o singură finală, la Adelaide, în 2020 (a fost învins de Andrey Rublev). Aceasta va fi prima întâlnire în circuitul masculin de tenis între Aslan Karatsev și Lloyd George Harris. Finala va fi transmisă pe Eurosport 2 și Eurosport Player, de la ora 17.00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo