"Matadorul" e în formă maximă încă de la primul turneu pe zgură din 2021. Accidentarea care i-a dat bătăi de cap încă din ultimul meci jucat la Australian Open e istorie, iar ibericul e gata să seteze noi și noi repere. "Fizic și mental, Rafa te distruge. Pentru a avea o șansă să îl învingi trebuie să fii într-o zi perfectă. Cred că eu am fost în stare să îl înving pe Nadal pentru că am un joc care îl scoate din zona de confort. Mai ales când sunt ok psihic, am lovituri care nu îi oferă mult timp să se pregătească. Rafa e Rafa, aș putea petrece o zi întreagă vorbind despre ce înseamnă asta", spunea Fognini ieri, citat de atptour.com.

Nadal, poezie în mișcare la Monte Carlo

Azi, Dimitrov (numărul 17 mondial) nu a fost în formă maximă și, ca atare, nu a avut nicio șansă în confruntarea cu sportivul născut în Manacor, care după 18 minute conducea deja cu 5-0, în primul set.
Tenis
Rafael Nadal, întrecut în clasament înainte de Roland Garros + Premiera după 48 de ani în ATP
ACUM 17 ORE
Artă în mișcare, așa s-ar putea numi evoluția lui Rafa de azi, care, e drept, a profitat din plin și de erorile oponentului.
Fără să îi ofere adversarului vreo șansă de break, Nadal a jucat aproape perfect, atât pe serviciul său (77% din puncte câștigate cu al doilea serviciu, o medie incredibilă), dar și când bulgarul s-a aflat la la serviciu.
Rafa s-a calificat astfel în sferturile de finală de la Monaco, unde va da piept cu învingătorul din disputa Rublev - Bautista-Agut. Pe rus îl conduce cu 2-0 la întâlnirile directe (ambele au avut loc pe hard și spaniolul nu a pierdut set), în timp ce în duelurile directe cu al său compatriot are 3-0 (de asemenea fără set pierdut). Ultima dispută cu Bautista-Agut a avut loc chiar la Monte Carlo, în 2019, "Matadorul" impunându-se cu un dublu 6-1.
Turneul de la Monte Carlo e în direct în fiecare zi, începând cu ora 12:00, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Tenis
Zverev, rege la Madrid! A câştigat turneul, după o finală epică, împotriva lui Berrettini
IERI LA 19:45
Tenis
Rafa Nadal e mare și după înfrângeri! Ibericul a făcut un gest superb pentru o fană de 95 de ani
07/05/2021 LA 18:03