Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz, campion la Next Gen Finals! Ibericul a fost imperial în finala cu Sebastian Korda

Nicu Savin

Actualizat 13/11/2021 la 23:35 GMT+2

Carlos Alcaraz s-a impus în fața lui Sebastian Korda în finala turneului Next Gen Finals (Turneul Campionilor dedicat tinerilor sun 21 de ani). Ibericul a câștigat în minum de seturi, scor 4-3 (7-5), 4-2, 4-2.

Carlos Alcaraz

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz a încheiat în stil de mare campion săptămâna de vis de la Milano, câștigând finala turneului Next Gen Finals în fața lui Sebastian Korda.
Americanul a început mai bine și a pus constat presiune contra serviuciului, dar ibericul a găsit de fiecare dată resurse pentru a și-l păstra (a salvat 5 mingi de break în primele 2 game-uri de serviciu) și totul s-a decis în tie-break (la 3-3 se joacă tie-break, conform regulilor revoluționare de la acest turneu). Korda a condus cu 5-4 și avea 2 servicii, dar Alcaraz s-a mobilizat exemplar și a câștigat prima manșă cu 7-5.
Citește și:

Carlos Alcaraz, campion la Next Gen Finals

Setul doi a fost echilibrat până la 2-2, după care ibericul a reușit un break și apoi a servit impecabil pentru a se distanța la 2-0 la general. Korda a avut o șansă bună să revină în meci în debutul setului 3, când a condus cu 1-0 și a avut minge de break, dar ibericul a salvat-o și pe aceea, iar apoi jocul a curs în favoarea sa.
După o oră și 33 de minute de joc, Carlos Alcaraz s-a impus cu 4-3 (7-5), 4-2, 4-2, cucerind astfel cel mai prestigios trofeu din tenisul masculin dedicat tinerilor jucători.
Ibericul a devenit al 4-lea jucător care se încoronează la Next Gen Finals, după Chung Hyeon (2017), Stefanos Tsitsipas (2018) și Jannick Sinner (2019). Dacă ținem cont că ultimii doi câștigători au devenit deja certitudini în circuit, putem afirma că Alcaraz toate șansele să-i urmeze în sezoanele viitoare, mai ales că are doar 18 ani.
Câștigarea turneului de la Milano, la care a pierdut doar un set în cele 5 meciuri, este doar o încununare a unui sezon de excepție pentru Carlos Alcaraz, care a câștigat primul titlu al carierei la Umag și a impresionat la US Open, unde a ajuns până în sferturile de finală.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo