Roger Federer a revenit în circuit în luna martie, la Doha, dar următorul turneu la care va lua parte campionul elvețian rămâne în continuare necunoscut. După ce a spus "pas" Mastersului de la Monte Carlo din această săptămână, Federer nu s-a înscris nici la turneul similar de la Roma, care va avea loc între 9 și 16 mai.
Turneul de la Foro Italico este unul dintre cele 2 mari turnee pe zgură unde elvețianul nu a triumfat niciodată (celălalt e Monte Carlo), în ciuda a 4 finale disputate (2 cu Nadal, una cu Djokovic și una cu Felix Mantilla).
ATP MONTE CARLO | RAFA NADAL A PREFAȚAT TUNEUL ȘI A OFERIT NOI DETALII DESPRE STAREA SA FIZICĂ
Laver Cup
Cine câștigă a patra ediție a Laver Cup. Pariul lui Roger Federer înaintea evenimentului din Chicago
ACUM 15 ORE

Roger Federer nu va juca la Mastersul de la Roma

În urma anunțului că nu va juca la Openul Italiei, pentru Federer rămân doar 2 turnee majore pe zgură pe care le-ar putea bifa în acest an. Este vorba de Mastersul de la Madrid, care va avea loc în perioada 2-9 mai, turneu pe care elvețianul l-a câștigat de 3 ori în carieră (2006, 2009 și 2012) și Roland Garros (30 mai - 13 iunie), unde a câștigat în 2009.
Între acestea mai este intercalat și un turneu ATP 250, la Geneva (16-22 mai), dar e greu de crezut că Federer va alege să joace acolo.
Obiectivele declarate ale lui Federer în 2021 sunt Wimbledonul și Jocurile Olimpice, astfel că nu ar fi exclus ca elvețianul să sacrifice întreg sezonul de zgură pentru a se pregăti intens pentru competițiile din vară.
În această săptămână are loc Mastersul de la Monte Carlo, care este în direct pe Eurosport și Eurosport Player, zilnic, cu începere de la ora 12:00.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Nadal: "Trec printr-un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru"
ACUM O ZI
Tenis
Roger Federer, nerăbdător să revină în competiții! Ce spune despre parcursul lui Djokovic din 2021
20/09/2021 LA 14:17