Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

ATP Rotterdam | Horia Tecău și Kevin Krawietz, învinși în finala de dublu de favoriții numărul 2

Irina Aldea

Publicat 07/03/2021 la 15:58 GMT+2

Echipa formată din Horia Tecău și Kevin Krawietz (România/Germania) a pierdut finala de dublu a turneului ATP de la Rotterdam.

Tecău, Krawietz, Mektic, Pavic

Credit imagine: Getty Images

Horia Tecău și Kevin Krawietz au cedat în ultimul act al finalei de dublu de la Rotterdam în fața echipei formate din croații Mate Pavic și Nikola Mektic, scor 7-6(7), 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 19 minute de joc. Este prima finală pe care Horia Tecău a jucat-o în acest an, după ce începutul de sezon l-a găsit cu un alt partener, Marcelo Melo, alături de care a jucat la Australian Open.
Favoriți numărul doi la câștigarea trofeului, Pavic și Mektic au câștigat de-o manieră dramatică primul set, diferența fiind făcută la limită, în tie-break, 7-6(7). În manșa secundă,Pavic și Mektic au reușit să rupă ritmul, moment în care croații au făcut break-ul. Până la finalul manșei, Horia și Kevin și-au mai cedat încă o dată serviciul. A fost 6-2 pentru Pavic și Mektic, iar finala s-a încheiat după o oră și 19 minute.

ATP Rotterdam | Horia Tecău și Kevin Krawietz, învinși în finala de dublu

Pentru parcursul de la Rotterdam, Tecău și Krawietz vor fi răsplătiți cu 22.500 de dolari și 300 de puncte în ierarhia ATP de dublu. De cealaltă parte, campionii Pavic și Mektic vor primi un premiu total de 29.100 de dolari și câte 500 de puncte.
În vârstă de 36 de ani, Horia Tecău a ajuns cel mai sus în ierarhia mondială pe locul 2 (pe 23 noiembrie 2015). Tecău a câştigat în 2015 titlul în proba de dublu la Rotterdam alături de olandezul Jean-Julien Rojer, iar în 2014 şi 2019 au fost finalişti. Tecău a mai disputat o finală la Rotterdam alături de suedezul Robert Lindstedt (2012). Horia Tecău are în palmares 37 de titluri şi a mai jucat 21 de finale. Dintre aceste 37 de titluri, două sunt de Grand Slam: Wimbledon (2015) și US Open (2017).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo