Australian Open 2021 începe cu două episoade greu de digerat de sportivi.
Primul avion avea 24 de jucători de tenis, care au fost prelauți de un zbor charter de la Los Angeles. Acesta a fost pus la dispoziție de organizatori pentru a aduce sportivi în Australia. Problema este ca la aterizarea la Melbourne, doi dintre pasageri, un membru al echipajului și un antrenor au fost testați pozitiv. În avionul cu princina au fost printre alții Tennys Sandgren, Victoria Azarenka, Lauren Davis, Kei Nishikori, Pablo Cuevas, Sloane Stephens, Guido Pella, Juan Ignacio Londero, Santi González, Artem Sitak sau Gianluca Mager. Toți intră direct în carantină și nu vor avea voie să părăsească hotelul în următoarele 14 zile. Practic, sportivilor li se anulează beneficiile pe care Tennis Australia le negociase cu autoritățile din statul Victoria pentru a reuși să organizeze primul Grand Slam al anului, ei urmând să supună regimului normal aplicat celor care merg în Australia în această perioadă, semnalează jurnalistul New York Times, Ben Rothenberg.
Miami Open
"WTA va trebui să o investigheze!" Reacție dură față de Azarenka după retragerea de la Miami Open
28/03/2022 LA 11:35

Australian Open | Sorana a fost în al doilea avion

În al doilea avion care a venit de la Abu Dhabi a fost și Sorana Cărstea. Un membru al echipajului a fost depistat pozitiv cu Covid-19, deși la testarea dinaintea plecării ieșise negativ, insistă reprezentanții Australian Open. La bord se aflau 64 de persoane, dintre care 23 de sportivi, poritrivit comunicatului oficial emis de organizatori. Lista jucătoarelor care intră în izolare la Melbourne sunt Andreescu, Kerber, Kuznetsova, Jabeur, Bencic și Sakkari. Ele își vor pierde dreptul de a se antrena în următoarele 14 zile.
În imaginile postate de Kuznetsova, Kerber și Sorana poartă mască.
Turneul de tenis de la Melbourne, Australian Open 2021 va începe pe 8 februarie și va fi transmis în exclusivitate pentru România de Eurosport și Eurosport Player.

Australian Open | Alertă și investigație după apariția unui test pozitiv și în avionul spre Adelaide, plin de staruri: Djokovic, Nadal, Halep și Serena Williams

Jurnaliști reputați au anunțat rapid un nou caz de aceeași natură, încă neconfirmat oficial de echipa de organizare. Este vorba, concret, despre apariția unui test pozitiv și la bordul avionului care a aterizat la Adelaide, avându-i la bord pe liderul mondial Novak Djokovic și pe spaniolul Rafael Nadal, pe Simona Halep și pe Serena Williams.
Sursa jurnalistului Jannik Schneider, specializat în probleme de dopaj și politică a sportului, este un antrenor care ar fi declarat, sub protecția anonimatului, că preparatorul fizic al lui Krajinovic, partenerul de antrenament al lui Djokovic, a ieșit pozitiv la testul Covid. Sursele indică faptul că în acest moment experții medicali încearcă să stabilească dacă acesta era contagios sau nu.
Investigația a stabilit însă că alarma în cazul preparatorului fizic al lui Krajinovic fusese declanșată de prezența anticorpilor. Augustin fusese infectat în urmă cu șapte luni. De aceea, pentru moment se pare că cei din cursa pentru Adelaide scapă de izolare în regim dur și își păstrează privilegiile.
Tenis
Simona Halep, parcurs facil la Miami! Sorana Cîrstea, tragere la sorţi de coşmar
21/03/2022 LA 05:46
Tenis
Victoria Azarenka a "dispărut" din social media după ce a izbucnit în lacrimi la Indian Wells
16/03/2022 LA 13:31