Simona Halep și-a luat revanșa în fața polonezei Iga Swiatek (3-6, 6-1, 6-4) și și-a asigurat un nou duel extrem de important la Melbourne. Simo, a doua jucătoare a lumii, finalistă în 2018 la Australian Open, a obținut a cincea calificare în sferturile de la Australian Open. În urma acestui succes, Halep a preluat avantajul în meciurile directe cu Iga Swiatek: 2-1. Celelalte două partide au avut loc la Paris (Roland Garros).
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
De partea cealaltă, Serena Williams a trecut cu la fel de multe emoții de Aryna Sabalenka, a șaptea jucătoare a lumii, scor 6-4, 2-6, 6-4 la capătul unui meci solicitant, de două ore și 11 minute de joc. Acum, Simona Halep și Serena Williams vor juca reeditarea finalei de la Wimbledon 2019, dar în faza sferturilor de finală ale primului turneu de Grand Slam al anului.
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38

Simona Halep, atitudine schimbată la Australian Open. Explicația lui Darren Cahill

Darren Cahill, antrenorul australian al Simonei Halep, a vorbit despre schimbarea de atitudine pe care eleva lui a adoptat-o la primul turneu de Grand Slam al anului. Australianul a spus în urmă cu câteva zile că "vechea Simo" și-a făcut din nou apariția pe teren, făcând referire la ieșirile nervoase ale româncei din partida cu Ajla Tomljanovic, atunci când a revenit de la 2-5 în setul decisiv, dar și din meciul cu Iga Swiatek, în care a revenit de asemenea, de la 0-1 la seturi.
La o conferință de presă, australianul a fost întrebat ce crede despre faptul că Simona vorbește mai des cu cei din loja ei în timpul meciurilor și dacă Halep i se pare schimbată față de alte turnee: "Crezi? Ai putea s-o întrebi și pe ea asta? Aș aprecia. Cred că e vorba de presiune, de așteptări, dorința de a face totul bine. Nu mai este tânără, are 29 de ani și vede noua generație de jucătoare care vine din spate. Vrea să fie cât de bună se poate.
Cred e normal pentru ea ca sângele de român care curge prin vene să o facă să fie puțin nervoasă în meciuri. Dar o face și să fie concentrată. Da, e o linie subțire în cazul ei, dacă asta o ajută sau îi face rău. Cu Iga, în anumite momente a ajutat-o. După primul set a fost foarte concentrată la ce are de făcut. Dar, cum am mai spus, e o linie subțire în acest moment. Mai bine o întreb pe ea pentru că ea poate răspunde.
Dar cred că în meciul cu Iga a făcut o treabă incredibilă, având în vedere că a reveni și a câștigat meciul, cu cine juca și ultimul rezultat direct. Nu au fost spectatori pe stadion și a trebuie să găsească în ea energia necesară. Sunt foarte mândru de cum a terminat meciul cu Iga", a spus Darren Cahill.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02