Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriții Simona Halep – Serena Williams, în sferturi la Australian Open 2021

Irina Aldea

Actualizat 16/02/2021 la 11:40 GMT+2

Simona Halep și Serena Williams s-au duelat în cel mai așteptat meci al zilei de marți de la Australian Open 2021. Americanca s-a calificat în semifinale.

Simona Halep - Serena Williams

Credit imagine: Eurosport

Organizatorii primului turneu de Grand Slam al anului au anunțat ora de start a meciului așteptat de toată lumea la Melbourne. Australienii au programat partida dintre Simona Halep și Serena Williams prima în sesiunea de seară pe Rod Laver Arena, de la ora 10, ora României. Meciul va fi transmis în România pe Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport Player.
Australian Open - UNIBET

Final de drum la Australian Open pentru Simona Halep. Campioana noastră, eliminată în sferturile de finală

  • 3-6, 3-6. GAME, SET & MECI Serena Williams! Americanca se califică în semifinale la Australian Open după ce o învinge pe Simona Halep, scor 6-3, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 23 de minute de joc. În continuare, Serena o va întâlni la Melbourne pe Naomi Osaka.
  • 3-6, 3-5. Serena își face serviciul, Simona va servi pentru a rămâne în meci.
  • 3-6, 3-4. Serena Williams obține un nou break și se îndreaptă către o calificare confortabilă în semifinale.
  • 3-6, 3-3. Serena Williams egalează la 3. Serviciul este în continuare o armă aproape imposibil de anulat.
  • 3-6, 3-2. Serena Williams revine imediat și obține break-ul cu retururi incredibile.
  • 3-6, 3-1. Simona Halep obține un nou break!
  • 3-6, 2-1. Serena Williams recuperează break-ul!
  • 3-6, 2-0. Serena Williams face o serie de erori, iar Simona are break-ul în setul al doilea!
  • 3-6, 1-0. Simona Halep își face serviciul după un game foarte dificil.
  • 3-6. Serena Williams își adjudecă primul set al întâlnirii din sferturile de finală, scor 6-3, după 38 de minute de joc.
  • 3-5. Simona reușește un game de serviciu foarte bun, rămâne în set, dar Serena va servi pentru a încheia socotelile în manșa inaugurală.
  • 2-5. Serena își face serviciul, iar Simona va servi în continuare pentru a rămâne în acest prim set.
  • 2-4. Serena Williams obține un nou break după o decizie la limită de la linie.
  • 2-3. Serena își face serviciul, însă americanca arată semne de slăbiciune.
  • 2-2. Simona Halep își face serviciul și egalează la 2!
  • 1-2. Simona Halep recuperează break-ul! Campioana noastră va servi pentru a egala la 2!
  • 0-2. Serena Williams obține break-ul în primul game de serviciu al Simonei Halep.
  • 0-1. Serena Williams câștigă primul game al meciului! Simona a vut inițiativa, dar a ratat la limită linia.
  • Serena Williams câștigă tragerea la sorți și alege să servească!
  • Jucătoarele sunt pregătite să intre pe Rod Laver Arena pentru cel mai așteptat sfert de finală al zilei de pe tabloul feminin!
  • Cel mai așteptat meci al zilei va începe la ora 10, ora României, în direct pe Eurosport 1

Simona Halep, comportament diferit la Australian Open. Explicația lui Darren Cahill

Darren Cahill, antrenorul australian al Simonei Halep, a vorbit despre schimbarea de atitudine pe care eleva lui a adoptat-o la primul turneu de Grand Slam al anului. Australianul a spus în urmă cu câteva zile , făcând referire la ieșirile nervoase ale româncei din partida cu Ajla Tomljanovic, atunci când a revenit de la 2-5 în setul decisiv, dar și din meciul cu Iga Swiatek, în care a revenit de asemenea, de la 0-1 la seturi.
La o conferință de presă, australianul a fost întrebat ce crede despre faptul că Simona vorbește mai des cu cei din loja ei în timpul meciurilor și dacă Halep i se pare schimbată față de alte turnee.

Simona Halep - Serena Williams. Provocarea psihologică de care trebuie să treacă americanca

”Cred că Serena are cu siguranță capacitatea mintală de a câștiga un nou Grand Slam. Pentru mine, va fi vorba de o provocare psihologică mai degrabă decât una tehnică sau fizică. După ce a pierdut ultimele patru finale de Grand Slam, ea realizează că este vorba de ceva mintal peste care trebuie să treacă”, a declarat Tim Henman.

Simona Halep, elogiată de australieni: "E neînfricată și în formă maximă!"

Înaintea meciului de gală cu Serena Williams, din sferturile de la Australian Open 2021, Simona Halep a dezvăluit că nu îi este teamă de forța americancei:
"Am urmărit puţin meciul Serenei cu Arina Sabalenka, era o forţă imensă acolo... dar acum am multă experiență. Am jucat de multe ori cu astfel de jucătoare şi le-am învins pe majoritatea.
Sunt încrezătoare cu modul meu de joc, iar pentru mine puterea din timpul meciului nu înseamnă prea mult", a spus Simona Halep, citată de ausopen.com.
În urma declarației pline de optimism și curaj, oferită de Simona Halep, jurnaliștii australieni au tras concluzia finală:
"Simona Halep vorbeşte de parcă ar putea accepta orice provocare. E neînfricată şi în formă maximă!", au scris cei de la ausopen.com.

Simona Halep - Serena Williams la Australian Open 2021 | Darren Cahill a dezvăluit principalul atu al americancei

Într-o conferință de presă comună, susținută alături de celălalt antrenor al Simonei, Artemon Apostu Efremov, Cahill a lăudat-o mult pe Serena Williams.
Australianul a dezvăluit că principalul atu al americancei, la ora actuală, este reprezentat de viteza de deplasare:
"Serena Williams se mișcă din ce în ce mai bine pe teren, asta iese cel mai mult în evidență. Nu am mai văzut-o de multă vreme mișcându-se așa. Este capabilă să se apere mai mult. Dacă stai mult în puncte și dai multe mingi înapoi, ea are puterea să întoarcă schimburile în favoarea ei. Eu și Arti vom fi nevoiți să găsim un plan pentru ca Simona să o învingă pe Serena.
Dacă intri într-un meci cu Serena cu gândul doar să încerci să faci tot ce poți, cel mai probabil nu vei reuși asta. E încrezătoare, e Serena Williams. A fost foarte important pentru Simona că a câștigat la Wimbledon, astfel că va intra în meci încrezătoare. Trebuie să joace cu încredere, așa cum a făcut-o în ultimele două seturi din acest meci", a transmis tehnicianul de la Antipozi înaintea duelului atât de așteptat de marți.
. Simona Halep pornește cu șansa a doua în disputa cu Serena Williams în viziunea acestora. Cota pentru victoria americancei este cuprinsă între 1.72 și 1.78, în timp ce calificarea Simonei este cotată, în medie, cu 2.10.

Simona Halep - Serena Williams la Australian Open 2021 | Patrick Mouratoglou, mulțumit de progresul americancei

Despre progresul Serenei Williams din punct de vedere al vitezei de deplasare a vorbit și antrenorul său, Patrick Mouratoglou. Francezul a dezvăluit că a pus foarte mare accent pe acest lucru în ultima perioadă, iar acum este mulțumit de nivelul americancei:
"Este ceva pe care am pus accentul, deoarece în tenis acesta este probabil unul dintre cele mai importante lucruri. Dacă întârzii la minge, nu poți face ceea ce vrei să faci pe teren.
Este ceva care, probabil, în ultimii 2-3 ani a avut consecințe pentru Serena. Cred că a costat-o câteva meciuri importante, așa că am decis să găsim o modalitate să revină la deplasarea formidabilă pe care o avea în trecut pe teren. Simt că a făcut o treabă excelentă", a spus Patrick Mouratoglou, înaintea duelului de foc dintre Simona Halep și Serena Williams.

Simona Halep - Serena Williams la Australian Open 2021 | Reeditarea finalei de la Wimbledon 2019

Simona Halep și-a luat revanșa în fața polonezei Iga Swiatek (3-6, 6-1, 6-4) și și-a asigurat un nou duel extrem de important la Melbourne. Simo, a doua jucătoare a lumii, finalistă în 2018 la Australian Open, a obținut a cincea calificare în sferturile de la Australian Open. În urma acestui succes, Halep a preluat avantajul în meciurile directe cu Iga Swiatek: 2-1. Celelalte două partide au avut loc la Paris (Roland Garros).
De partea cealaltă, Serena Williams a trecut cu la fel de multe emoții de Aryna Sabalenka, a șaptea jucătoare a lumii, scor 6-4, 2-6, 6-4 la capătul unui meci solicitant, de două ore și 11 minute de joc. Acum, Simona Halep și Serena Williams vor juca reeditarea finalei de la Wimbledon 2019, dar în faza sferturilor de finală ale primului turneu de Grand Slam al anului.

Simona Halep - Serena Williams la Australian Open 2021 | Întâlnirile directe și avantajul important al americancei

Simona Halep și Serena Williams s-au întâlnit până acum în circuit de 11 ori, americanca având un avantaj important, de 9-2. Totuși, cele două victorii ale campioanei noastre au fost printre cele mai dulci din întreaga carieră: 6-0, 6-2 la Turneul Campioanelor din 2014 și 6-2, 6-2 în finala de la Wimbledon din 2019. Povestea acelei finale poate fi citită aici. Până acum, la Australian Open 2021, Serena Williams a cedat un singur set, în partida cu Aryna Sabalenka, dar a avut anterior meciuri dintre cele mai accesibile, cu Laura Siegemund, cu Nina Stojanovic și Anastasia Potapova.
Pentru ambele jucătoare, acesta va fi cel mai important test de până acum în turneu. Simona Halep a avut parte de câteva dueluri ceva mai dificile decât marea campioană din Statele Unite ale Americii. Simo a trecut de Lizette Cabrera în turul inaugural, apoi a învins-o pe Tomljanovic, deși a fost condusă cu 5-2 în setul decisiv, a câștigat cu ușurință meciul cu Veronika Kudermetova, iar apoi a eliminat-o pe campioana de la Roland Garros, Iga Swiatek. Simo a cedat două seturi până acum, în fața australiencei Ajla Tomljanovic și a Igăi Swiatek.

Simona Halep - Serena Williams la Australian Open 2021 | Ce spune Simo despre meciul din sferturi

"Nu aştept ca două meciuri să fie la fel. Nu mă gândesc foarte mult la acel meci. A fost pe iarbă, a fost o finală de Grand Slam, a fost cu totul şi cu totul altfel. Aici va fi o altă partidă, suprafaţa diferită, dar am încredere că am şansa mea. Voi lupta pentru ea şi voi încerca să fac ceea ce trebuie pe teren", a spus Halep pentru Eurosport.
Simona Halep
Apoi, după interviul dat Eurosport, Simona Halep a vorbit şi în conferinţa de presă despre Serena, pentru care are un respect enorm: "Serena e o legendă. Cea mai bună. Nu trebuie să mă gândesc prea mult că joc contra ei, nu e o idee bună. Dar am atâtea meciuri cu ea, o să încerc să joc cât pot de bine, pentru că doar așa o poți învinge", a declarat Simo ulterior, în conferinţa de presă de după victoria în fața polonezei Iga Swiatek.
picture

Simona Halep a reuşit punctul turneului, contra lui Swiatek. Pur şi simplu magic

Simona Halep - Serena Williams la Australian Open 2021 | Ce spune Serena Williams despre meciul din sferturi

Serena a vorbit despre meciul din sferturile de finală înainte de finalul partidei dintre Simona Halep și Iga Swiatek: "În acest moment, mă simt pregătită atât pentru Simona, cât şi pentru Iga. E un sfert de finală de Grand Slam, toate adversarele sunt grele. Nu va fi o mare presiune pe mine, am fost în această fază a turneului de mai multe ori decât îmi amintesc. Sunt pozitivă şi asta e atitudinea pe care trebuie să o am. Sunt pregătită pentru ambele jucătoare", a spus Serena la final.
Serena Williams a scris istorie la Melbourne, în țara celei mai titrate jucătoare de tenis din istorie, Margaret Court, pe care vrea cu orice preț să o întreacă. Acum, cele două sunt despărțite de doar un titlu major. Serena a câştigat de 7 ori titlul la Australian Open (2003, 2005, 2007, 2009-2010, 2015 şi 2017), record în Era Open. Ea se află pentru a 20-a oară pe tabloul principal de la Melbourne, o singură sportivă activă fiind prezentă de mai multe ori la Antipozi: sora sa, Venus.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo