Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, diferită la Australian Open! Explicația lui Darren Cahill: "E de la sângele de român"

Irina Aldea

Publicat 16/02/2021 la 04:38 GMT+2

Simona Halep și Serena Williams se vor duela în cel mai așteptat meci al zilei de marți de la Australian Open 2021. Darren Cahill, antrenorul sportivei noastre, a vorbit la conferința de presă despre schimbarea de atitudine a elevei lui la turneul major de la Melbourne.

Cum o monitorizează Darren Cahill pe Simona Halep la antrenamente din Australia

Credit imagine: Eurosport

Simona Halep și-a luat revanșa în fața polonezei Iga Swiatek (3-6, 6-1, 6-4) și și-a asigurat un nou duel extrem de important la Melbourne. Simo, a doua jucătoare a lumii, finalistă în 2018 la Australian Open, a obținut a cincea calificare în sferturile de la Australian Open. În urma acestui succes, Halep a preluat avantajul în meciurile directe cu Iga Swiatek: 2-1. Celelalte două partide au avut loc la Paris (Roland Garros).
Australian Open - UNIBET
De partea cealaltă, Serena Williams a trecut cu la fel de multe emoții de Aryna Sabalenka, a șaptea jucătoare a lumii, scor 6-4, 2-6, 6-4 la capătul unui meci solicitant, de două ore și 11 minute de joc. Acum, Simona Halep și Serena Williams vor juca reeditarea finalei de la Wimbledon 2019, dar în faza sferturilor de finală ale primului turneu de Grand Slam al anului.

Simona Halep, atitudine schimbată la Australian Open. Explicația lui Darren Cahill

Darren Cahill, antrenorul australian al Simonei Halep, a vorbit despre schimbarea de atitudine pe care eleva lui a adoptat-o la primul turneu de Grand Slam al anului. Australianul a spus în urmă cu câteva zile că "vechea Simo" și-a făcut din nou apariția pe teren, făcând referire la ieșirile nervoase ale româncei din partida cu Ajla Tomljanovic, atunci când a revenit de la 2-5 în setul decisiv, dar și din meciul cu Iga Swiatek, în care a revenit de asemenea, de la 0-1 la seturi.
La o conferință de presă, australianul a fost întrebat ce crede despre faptul că Simona vorbește mai des cu cei din loja ei în timpul meciurilor și dacă Halep i se pare schimbată față de alte turnee: "Crezi? Ai putea s-o întrebi și pe ea asta? Aș aprecia. Cred că e vorba de presiune, de așteptări, dorința de a face totul bine. Nu mai este tânără, are 29 de ani și vede noua generație de jucătoare care vine din spate. Vrea să fie cât de bună se poate.
Cred e normal pentru ea ca sângele de român care curge prin vene să o facă să fie puțin nervoasă în meciuri. Dar o face și să fie concentrată. Da, e o linie subțire în cazul ei, dacă asta o ajută sau îi face rău. Cu Iga, în anumite momente a ajutat-o. După primul set a fost foarte concentrată la ce are de făcut. Dar, cum am mai spus, e o linie subțire în acest moment. Mai bine o întreb pe ea pentru că ea poate răspunde.
Dar cred că în meciul cu Iga a făcut o treabă incredibilă, având în vedere că a reveni și a câștigat meciul, cu cine juca și ultimul rezultat direct. Nu au fost spectatori pe stadion și a trebuie să găsească în ea energia necesară. Sunt foarte mândru de cum a terminat meciul cu Iga", a spus Darren Cahill.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo