Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Boris Becker, dezamăgit de Alexander Zverev, după eliminarea de la AO: "Trebuie să faci un efort, chiar dacă pierzi"

Alex Masgras

Actualizat 23/01/2022 la 12:46 GMT+2

Alexander Zverev a fost eliminat în optimile de finală de la Australian Open în trei seturi de canadianul Denis Shapovalov. După înfrângerea lui Zverev, fostul mare tenismen, Boris Becker, s-a arătat extrem de dezamăgit de prestația numărului trei mondial.

Eurosport-Experte Boris Becker analysiert das Aus von Alexander Zverev bei den Australian Open

Credit imagine: Getty Images

Denis Shapovalov (14 ATP) a produs surpriza zilei la Australian Open. Canadianul în vârstă de 22 de ani l-a eliminat pe al doilea favorit al turneului de la Melbourne în trei seturi, scor 6-3, 7-6(5), 6-3, într-o partidă care a durat aproape două ore și jumătate.
Dacă în primele tururi, Zverev a arătat o formă foarte bună, lăsând impresia că este pregătit să facă pasul următor într-un turneu de Grand Slam, câștigătorul Turneului Campionilor din 2021 a fost de nerecunoscut în partida cu Shapovalov, cel care a dictat ritmul și nu i-a lăsat vreo șansă numărului trei mondial.
picture

Australian Open 2022 | Rezumatul partidei dintre Alexander Zverev și Denis Shapovalov

Nici Boris Becker, fostul mare jucător german, nu l-a recunoscut pe Zverev, fiind extrem de dezamăgit de prestația conaționalului său în optimile de finală de la Australian Open:
"Foarte dezamăgit. Sascha nu și-a găsit jocul, nu și-a dezvoltat agresivitatea. Încă de la începutul meciului, aveai impresia că Shapovalov este mereu cu un pas înainte. Canadianul a fost mai plin de viață. Nu l-am văzut pe Zverev atât de pasiv de foarte mult timp.
Trebuie să faci un efort, chiar dacă pierzi și joci slab. Trebuie să îți dai sufletul pe teren. A lipsit acest lucru astăzi. Visul lui Sascha de a deveni numărul 1 după Australian Open s-a sfârșit astăzi. Ce s-a întâmplat la Melbourne ar trebui să îi dea de gândit.
Alexander Zverev (Australian Open 2022)
Era plin de încredere înainte, dar ceva s-a întâmplat în ultimele săptămâni în Australia. Punctul său forte este serviciul, dar astăzi a servit doar trei ași și a avut opt duble greșeli.
A așteptat prea mult pe linia de fund și a încercat doar să returneze mingea, în speranța că adversarul va greși. Dar Shapovalov este prea bun pentru asta. Nu a pus deloc presiune pe Shapovalov. Pentru un jucător precum Zverev, o optime de finală este mult prea puțin", a declarat Boris Becker pentru Eurosport Germania.

Shapovalov, meci în sferturi cu Rafael Nadal la Australian Open

După victoria în fața lui Alexander Zverev în optimile de finală de la Australian Open, Denis Shapovalov îl va întâlni în sferturi pe Rafael Nadal. Spaniolul a trecut în optimi de francezul Adrian Mannarino, scor 7-6(14), 6-2, 6-2.
picture

Australian Open 2022 | Rezumatul partidei dintre Adrian Mannarino și Rafael Nadal

Cei doi s-au întâlnit recent la Abu Dhabi, în cadrul Mubadala Championship Tennis, acolo unde Shapovalov l-a învins pe Nadal, scor 6-7(4), 6-3, 10-6, în ceea ce a fost a doua partidă a spaniolului de la revenirea pe teren, după accidentarea suferită în luna august, după turneul de la Washington.
La capitolul întâlnirilor directe contabilizate de ATP, Nadal conduce cu 3-1. Prima și singura victorie a lui Shapovalov a venit în 2017, atunci când l-a învins pe iberic în Canada, în cadrul turneului ATP Masters 1000 de la Montreal, scor 3-6, 6-4, 7-6(4). În ceea ce privește partida din sferturile de la Melbourne, aceasta va reprezenta prima întâlnire directă dintre cei doi în cadrul unui turneu de Grand Slam.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo