Dr. Sangeetha Pillai, un renumit avocat constituțional în Australia, a vorbit despre cazul lui Novak Djokovic, înainte ca Tribunalul Federal să înceapă audierile în această seară la Melbourne la contestația depusă de avocații sârbului, după ce și a doua viză i-a fost anulată de Alex Hawke, ministrul Imigrării.
Dr. Pillai a detaliat modul în care lucrurile s-ar putea desfășura. Avocatul a susținut că o revizuire judiciară va fi mai dificilă de data aceasta, din două motive.
Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, în turul secund, după meciuri
ACUM 4 ORE
"În primul rând, pentru că a luat o decizie în temeiul S133(C), Hawke (n.r. ministrul Imigrării) nu trebuie să anunțe intenția sa de a anula viza lui Djokovic. Acest lucru reduce riscul ca el să facă o eroare fatală de procedură, așa cum a făcut ofițerul Poliției de Frontieră. Practic, Hawke este probabil pe un teren mai solid", a scris dr. Pillai pe Twitter, citată de publicația The Age..
Avocatul a precizat că anularea în temeiul S133 a Legii privind migrația înseamnă că Djokovic nu poate solicita revizuirea pe fond la Tribunalul de Apel Administrativ. În instanță este singura lui opțiune dacă dorește să conteste.

Participarea lui Novak Djokovic la evenimente în Serbia după ce a fost testat pozitiv ar putea conta decisiv

Apoi, în ultimele zile au apărut informații că Djokovic a participat la diferite adunări în Serbia, după ce a înregistrat un test PCR pozitiv. Acest lucru poate fi relevant, a spus dr. Pillai, deoarece, deși Djokovic nu este pozitiv pentru COVID, ar putea sugera că, dacă ar fi testat din nou pozitiv, nu ar fi responsabil și, prin urmare, ar prezenta un risc pentru sănătate.
"Unii dintre voi probabil veți găsi acest tip de motiv convingător. Alții o vor găsi foarte exagerat. Important de reținut este că pragul este scăzut.", a mai spus avocatul.
Novak Djokovic a obținut o primă victorie la Tribunalul Federal din Victoria, când a reușit să anuleze decizia de deportare din Australia a Poliției de Frontieră.
Judecătorul Anthony Kelly, cel care a supravegheat anularea inițială a primei decizii, prezidează audierea și cu această ocazie, la contestația depusă de avocații sârbului imediat după hotărârea luată de ministrul Integrării, Alex Hawke. Ședința este în plină desfășurare și poate fi urmărită LIVE aici:
Australian Open
Rafael Nadal, calificare la pas în turul 2 la Australian Open 2022! Victorie facilă cu Marcos Giron
ACUM 5 ORE
Australian Open
Vis spulberat pentru jucătorul care l-ar fi înfruntat luni pe Djokovic: "Acum nu mai are sens"
ACUM 14 ORE