Cazul "Novak Djokovic" este întors pe toate fețele. A depășit sferele sportului și a împărțit practic lumea în două într-o perioadă foarte dificilă, în plină pandemie de coronavirus.
Djordje Djokovic, fratele lui Novak Djokovic, a încercat să ofere un răspuns pentru RTS, de ce liderul mondial din ATP a atras furia primului-ministru al Australiei, Scott Morrison.

Fratele lui Novak Djokovic a explicat de ce liderul mondial a stârnit furia primului-ministru al Australiei

Australian Open
"E incomparabil! Reușește lucruri pe care alții nu le pot face!" Wawrinka, impresionat de Nadal
17/02/2022 LA 10:46
Novak Djokovic a petrecut 5 zile într-un hotel pentru imigranți la Melbourne, până când un judecător din statul Victoria a decis să-i acorde viza, anulată la sosirea în Australia. Jucătorul sârb a sosit pentru Australian Open fără a fi vaccinat, dar a prezentat o scutire medicală obținută de la două comisii medicale. Iar înainte de a sosi în Australia, Novak Djokovic a decis să o publice.
"Fotografia pe care a postat-o, cu textul în care afirmă că merge în Australia cu scutire medicală, a provocat furia primului-ministru Scott Morrison", a declarat Djordje Djokovic pentru sursa citată. Apoi, fratele celui mai bun jucător din lume a explicat și de ce:
"Pentru că Novak a scris că are o scutire medicală, o parte din oameni s-au supărat. Mulți australieni încă nu se pot întoarce acasă din cauza regulilor impuse de Guvernul Australiei, în timp ce jucătorii de tenis vin pentru al doilea an la rând cu scutiri, carantină, etc".
Novak Djokovic a câștigat apelul depus împotriva anulării vizei sale de Australia, cu o săptămână înaintea debutului primului turneu de Mare Şlem al anului.
Acum, Djokovic are o săptămână la dispoziție pentru a intra în forma maximă înainte de Australian Open, turneul său preferat, pe care l-a câștigat de 9 ori. Sârbul e față în față cu istoria, un al 10-lea succes la Melbourne însemnând depășirea lui Nadal și Federer în topul all-time al numărului de Grand Slamuri câștigate.
Australian Open
"Mai câștiga Rafa Australian Open dacă juca Novak Djokovic?" Răspunsul sincer al lui Toni Nadal
03/02/2022 LA 20:10
Australian Open
Reacția lui Nadal după mesajul emoționant transmis de Federer: "Avem o relație uimitoare"
03/02/2022 LA 08:11