Alexander Zverev și-a încheiat în optimi participarea la primul turneu de Grand Slam al anului. Germanul de pe locul 3 ATP a fost eliminat de Denis Shapovalov în trei seturi, scor 3-6, 6-7 (5), 3-6, ratând astfel duelul cu Nadal, pe care l-ar fi înfruntat în sferturile de finală ale Australian Open.

Australian Open 2022 | Rezumatul partidei dintre Alexander Zverev și Denis Shapovalov

După încheierea competiției de la Melbourne, Zverev a recunoscut că nu a urmărit toată partida dintre Rafael Nadal și Daniil Medvedev din finală. Neamțul a lăudat victoria ibericului, dar a spus că nu îi place să urmărească astfel de meciuri la televizor, preferând să fie pe teren.
Roland-Garros
Alexander Zverev, calificare la pas în turul doi la Roland Garros
ACUM 2 ORE
"Nu am urmărit toată finala de la Australian Open, doar sfârșitul meciului. Prefer să joc finalele, nu să le văd la televizor. Ce a făcut Rafa duminică este incredibil, este extraordinar", a declarat Alexander Zverev, fanii tenisului considerând că această afirmație este bazată pe dezamăgirea pe care germanul a simțit-o în momentul eliminării premature de la Melbourne.
Citește și:

Toni Nadal nu s-a uitat la setul 5

Finala Australian Open 2022 a fost una electrizantă, iar suspansul a fost păstrat până la ultimul punct. Nici Toni Nadal, unchiul și fostul antrenor al lui Rafa, nu a putut urmări partida în întregime. Acesta a recunoscut că a încetat să privească meciul la televizor în setul 5, menționând că i-au venit în minte finalele din 2012 și 2017, când ibericul a pierdut în decisiv în fața lui Novak Djokovic, respectiv Roger Federer.
"În setul 5 am încetat să mai privesc meciul. Aveam amintiri vii despre finalele din 2012 și 2017. Mi-era teamă că Rafa ar putea pierde din nou", a spus Toni Nadal pentru Eurosport Spania.
Acesta a continuat, declarând că nu a încetat să creadă în victoria lui Rafa nici măcar atunci când Medvedev conducea cu 2-0 la seturi:
"Când a pierdut al doilea set, aproape ne-am pierdut speranța. Dar eu am fost unul dintre cei care încă mai credeau că Rafa poate câștiga. În realitate, pentru mine, tot ce a făcut timp de două săptămâni este un miracol. Adevărul este că nepotul meu este un mare campion", a conchis Toni Nadal.

Top 5 puncte făcute de incredibilul Nadal la Australian Open 2022

Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
19/05/2022 LA 05:08