Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Toni Nadal nu a rezistat! De ce a încetat să privească finala epică dintre Rafa și Medevedev

Nicu Savin

Publicat 01/02/2022 la 17:44 GMT+2

Toni Nadal a disecat pentru presa din Spania finala memorabilă de la Australian Open, câștigată de Rafa Nadal contra lui Daniil Medvedev. Unchiul și fostul antrenor al proaspătului campion de la Antipozi a recunoscut că a încetat să privească meciul la televizor în setul 5, pentru că și-a amintit în acele momente de două eșecuri ale lui Rafa din trecut.

Rafa y Toni Nadal

Credit imagine: Getty Images

Rafael Nadal a reușit una dintre cele mai impresionante reveniri din istoria tenisului. Condus cu 2-0 la seturi de Medvedev, "Matadorul" a găsit resurse nebăniute și și-a adjudecat în final cel de-al 21-lea titlu de Grand Slam din carieră, devenind primul jucător din istorie care atinge această bornă.
Meciul de pe Rod Laver Arena a fost unul electrizant, iar suspansul a fost păstrat până la ultimul punct. Toni Nadal, unchiul și fostul antrenor al lui Rafa, a recunoscut că a încetat să privească partida la televizor în setul 5, menționând că i-au venit în minte finalele din 2012 și 2017, când ibericul a pierdut, în decisiv, în fața lui Novak Djokovic, respectiv Roger Federer.
"În setul 5 am încetat să mai privesc meciul. Aveam amintiri vii despre finalele din 2012 și 2017. Mi-era teamă că Rafa ar putea pierde din nou.", a spus Toni Nadal pentru Eurosport Spania.
Acesta a continuat, menționând că nu a încetat să creadă în victoria lui Rafa nici măcar atunci când Medvedev conducea cu 2-0 la seturi: "Când a pierdut al doilea set, aproape ne-am pierdut speranța. Dar eu am fost unul dintre cei care încă mai credeau că Rafa poate câștiga. În realitate, pentru mine, tot ce a făcut timp de două săptămâni este un miracol. Adevărul este că nepotul meu este un mare campion".
Citește și:

Nadal l-a lăsat mască și pe legendarul John McEnroe

Întreaga lume a tenisului, inclusiv marii săi rivali, și-a scos pălăria în fața performanței incredibile a lui Rafa Nadal, care în urmă cu aproximativ două luni nici nu știa dacă va putea juca la Australian Open.
Printre cei mai importanți oameni din "sportul alb" care au rămas uimiți de felul în care Rafa a revenit în finală s-a numărat legendarul John McEnroe. Americanul aconsideră că "remontada" izbutită de Nadal în fața lui Medvedev este cea mai importantă din ultimii 28 de ani, de când el însuți pierdea o finală de Grand Slam după ce a condus cu 2-0 la seturi. Se întâmpla la Roland Garros 1984, în fața lui Ivan Lendl (3–6, 2–6, 6–4, 7–5, 7–5).
"Încerc să-mi aduc aminte de jucători ce au reușit reveniri mai mari. Îmi amintesc când eram copil de mingi, cred că în 1975, a fost Manuel Orantes, la US Open, ce a reușit o remontadă istorică. Cu siguranță, a fost una dintre cele mai mari reveniri pe care le-am văzut vreodată (n.r finala pierdută cu Lendl), având în vedere circumstanțele. Din păcate, eu am fost cel care a câștigat primele două seturi, iar după am pierdut.
Remontada lui Nadal este mult mai mare decât cea reușită de Novak Djokovic anul trecut, la Roland Garros, în finala cu Tsitsipas. chiar dacă acela a fost un moment uriaș pentru sârb, care a câștigat Roland Garros pentru a doua oară. Motivul este reprezentat de faptul că Rafael Nadal nu a jucat timp de aproape șase luni, a suferit o intervenție chirurgicală, apoi a avut COVID și toată situația creată în jurul lui Novak Djokovic, pentru că ei s-ar fi întâlnit în semifinale.
Sunt de părere că a fost cea mai mare revenire din istorie, cel puțin de la finala pierdută de mine la Roland Garros, în 1984", a spus fostul tenismen, pentru Eurosport UK.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo