Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Muzeul Nadal a rezervat o vitrină pentru trofeul de la Australian Open! Imagini inedite de la Mallorca

Bianca Dumitru

Actualizat 31/01/2022 la 17:01 GMT+2

Muzeul lui Rafael Nadal va crea un spațiu special pentru trofeul cucerit de iberic la ediția din 2022 a Australian Open, când spaniolul a ajuns la 21 de titluri de Grand Slam.

Rafael Nadal

Credit imagine: Getty Images

Rafael Nadal l-a învins duminică în 5 seturi pe Daniil Medvedev, în finala de la Australian Open 2022, cu scorul de 2-6, 6-7, 6-4, 6-4, 7-5, și a devenit primul jucător din istorie la masculin cu 21 de titluri de Grand Slam.
picture

Rezumatul unui meci fabulos, Rafael Nadal - Daniil Medvedev. A "plouat" cu momente fascinante

După succesul de la Melbourne, oficialii Muzeului Rafael Nadal din Mallorca au început să-i facă loc celui de-al 21-lea trofeu de Grand Slam cucerit de iberic în vitrina în care sunt expuse trofeele sportivului.
Academia lui Nadal a prezentat pe contul de YouTube al instituției câteva cadre în care poate fi văzut un responsabil al muzeului mutând trofeele de Mare Șlem cucerite până acum de Rafa, pentru a-i face loc ultimului trofeu adjudecat duminică în fața rusului Daniil Medvedev.
În ultimii 17 ani, Rafael Nadal a cucerit 21 de trofee de Grand Slam, având în palmares 13 titluri la Roland Garros, 4 la US Open și câte două la Wimbledon și Australian Open.
Muzeul, situat lângă academia de tenis a lui Nadal de la Manacor, în care sunt expuse trofeele ibericului a fost inaugurat în 2016, fiind vizitat de mii de persoane.
Citește și:

SPANIA, FERMECATĂ DE SUCCESUL LUI NADAL LA AUSTRALIAN OPEN

Toată Spania savurează din plin această victorie uriașă a lui Rafael Nadal, venită în urma unui meci fabulos, de 5 ore și 24 de minute. "Rafa, suntem fără cuvinte. Nu sunt obstacole pentru cei care nu au limite. Tu reprezinți cel mai bun tenis din lume", au scris oficialii familiei regale spaniole pe Twitter.
"Când se spune că ceva este imposibil, atunci gândiți-vă la Rafa", a titrat cotidianul sportiv Marca în ediția sa de luni, în timp ce publicația El Pais l-a descris pe jucătorul catalan drept "cel mai mare dintre cei mai mari".
Și lumea sportului a avut reacții pe rețelele de socializare. "Nu putem să o nu spunem: tu ești de pe altă planetă!", a afirmat starul mondial al badmintonului Carolina Marin, conaționala lui Nadal.
picture

Top 5 puncte făcute de incredibilul Nadal la Australian Open 2022

Comitetul olimpic spaniol a lăudat, la rândul său, "devotamentul, munca și perseverența", după ce Nadal a revenit în urma unei accidentări la picior care l-a ținut departe de teren timp de mai multe luni și care a lăsat să planeze îndoiala privind participarea sa la competiția australiană.
"Ce concentrare, ce spirit, ce referință", a salutat, la rândul său, campionul de MotoGP, Marc Marquez. "21 de Mari Șlemuri, nimic nu se compară cu moștenirea pe care o acumulezi în fiecare zi", a comentat și baschetbalistul Pau Gasol.
Şi cluburile de fotbal Real și Atletico Madrid l-au felicitat pe campion pentru cel de-al doilea său titlu la Australian Open, după trofeul cucerit în 2009.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo