Rafael Nadal l-a învins duminică pe Daniil Medvedev, în finala de la Australian Open, cu scorul de 2-6, 6-7, 6-4, 6-4, 7-5, astfel că a devenit primul jucător din istorie la masculin cu 21 de titluri de Grand Slam.
Firesc, întreaga Spanie savurează din plin această victorie uriașă, venită în urma unui meci fabulos, de 5 ore și 24 de minute. Aceasta a fost și a doua cea mai lungă finală din istorie, după bătălia epică Novak Djokovic – Rafael Nadal din 2012, tot de la Australian Open, care a durat 5 ore și 53 de minute.
Australian Open
"E incomparabil! Reușește lucruri pe care alții nu le pot face!" Wawrinka, impresionat de Nadal
17/02/2022 LA 10:46

Casa regală a Spaniei a reacționat după succesul lui Nadal: "Rafa, suntem fără cuvinte"

"Rafa, suntem fără cuvinte. Nu sunt obstacole pentru cei care nu au limite. Tu reprezinţi cel mai bun tenis din lume", a salutat victoria familia regalăspaniolă pe Twitter.
Titlul cucerit de jucătorul spaniol de 35 de ani a ocupat, de asemenea, spaţii ample la posturile de radio, televiziuni şi presa naţională.
"Când se spune că ceva este imposibil, atunci gândiţi-vă la Rafa", a titrat cotidianul sportiv Marca în ediţia sa de luni, în timp ce publicaţia El Pais l-a descris pe jucătorul catalan drept "cel mai mare dintre cei mai mari".
Şi lumea sportului a avut reacţii pe reţelele de socializare. "Nu putem să o nu spunem: tu eşti de pe altă planetă!", a afirmat starul mondial al badmintonului Carolina Marin, conaţionala lui Nadal.
Comitetul olimpic spaniol a lăudat, la rândul său, "devotamentul, munca şi perseverenţa", după ce Nadal a revenit în urma unei accidentări la picior care l-a ţinut departe de teren timp de mai multe luni şi care a lăsat să planeze îndoiala privind participarea sa la competiţia australiană.
"Ce concentrare, ce spirit, ce referinţă", a salutat, la rândul său, campionul de MotoGP, Marc Marquez.
"21 de Mari Şlemuri, nimic nu se compară cu moştenirea pe care o acumulezi în fiecare zi", a comentat şi baschetbalistul Pau Gasol.
Şi cluburile de fotbal Real şi Atletico Madrid l-au felicitat pe campion.
Rafael Nadal a obţinut al doilea său titlu la Australian Open, după cel din 2009.
Sursa: Agerpres
Australian Open
"Mai câștiga Rafa Australian Open dacă juca Novak Djokovic?" Răspunsul sincer al lui Toni Nadal
03/02/2022 LA 20:10
Australian Open
Reacția lui Nadal după mesajul emoționant transmis de Federer: "Avem o relație uimitoare"
03/02/2022 LA 08:11