Rafael Nadal a triumfat duminică la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului de la Melbourne, după ce l-a învins pe rusul Daniil Medvedev cu 2-6, 6-7 (5), 6-4, 6-4, 7-5 și a devenit primul jucător din lume cu 21 de titluri majore în palmares. Nadal, 35 de ani, a obținut al doilea său triumf la Australian Open după cel din 2009, după ce a revenit de la 0-2 la seturi și s-a impus cu 3-2 în urma a cinci ore și 25 minute de luptă susținută.

Rezumatul unui meci fabulos, Rafael Nadal - Daniil Medvedev. A "plouat" cu momente fascinante

După victoria de la Melbourne, ibericul a fost felicitat de foarte mulți colegi, experți și fani. Unul dintre primii care i-au transmis un mesaj după finala Australian Open a fost Roger Federer, care a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35
Rafael Nadal a reacționat acum, comentând cuvintele pe care elvețianul i le-a transmis duminică. Spaniolul, care este pe locul 5 ATP, a vorbit despre relația pe care o are cu Federer și a spus că își dorește să-l vadă jucând din nou meciuri importante.
"Avem o relație uimitoare, am făcut lucruri uimitoare împreună. Pentru mine este o mare onoare să fac parte din aceeași eră cu el. Împreună ne-am bucurat și am trăit momente uimitoare din istoria sportului nostru.
Să primesc un astfel de mesaj de la Federer înseamnă foarte mult pentru mine. Îi doresc tot binele, o știe și el, și sper cu adevărat că vom putea juca din nou meciuri importante", a spus Rafael Nadal, citat de Tennis Head.
Citește și:

Mesajul lui Roger Federer după ce Rafael Nadal s-a impus la Australian Open

Rivalitatea dintre Roger Federer și Rafael Nadal a făcut deliciul fanilor tenisului în ultimele aproape două decenii, dar, în timp, lupta din teren s-a transformat într-o veritabilă prietenie. Ca atare, elvețianul, un lord absolut, a fost printre primii care l-au felicitat pe "Matador" pentru succesul de la Melbourne. Cuvintele lui Federer sunt mișcătoare, pline de substanță și venite din inimă.
"Ce meci! Pentru prietenul și marele meu rival, Rafael Nadal. Din suflet te felicit pentru că ai devenit primul om din istorie cu 21 de Grand Slamuri la simplu. Acum câteva luni glumeam despre faptul că suntem amândoi în cârje. Uluitor. Nimeni nu trebuie să subestimeze un mare campion.
Munca ta incredibilă, etica, dedicarea și spiritul de luptă sunt surse de inspirație pentru mine și pentru nenumărați alții de-a lungul globului. Sunt mândru să împărtășesc această eră cu tine și sunt onorat că am jucat rolul de a te împige și mai tare pentru a obține mai mult. Așa cum ai făcut și tu cu mine în ultimii 18 ani. Sunt convins că vei mai avea multe alte succese în viitor, dar pentru moment bucură-te de acesta", a scris Roger Federer pe contul său de Instagram.

Top 5 puncte făcute de incredibilul Nadal la Australian Open 2022

Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
19/05/2022 LA 05:08
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44