Procesul lui Novak Djokovic, privind șederea sau deportarea lui în Australia, este subiectul începutului de an în sportul mondial, dar a depășit deja și grațele acestui domeniu și a akjuns și în sfera politicului. Întreaga lume a urmărit decizia instanței federale din Victoria.
Judecătorul Anthony Kelly a dispus ca Djokovic să fie "eliberat" din "detenție" în termen de 30 de minute după ce a dat verdictul. Acesta a explicat că decizia de anulare a vizei a fost abrogadă și Guvernul va suporta consecințele (cheltuieli de judecată). Iar acest lucru s-a și întâmplat, Nole a părăsit "hotelul ororilor" după cum a anunțat mass-media din Serbia.
Australian Open
"E incomparabil! Reușește lucruri pe care alții nu le pot face!" Wawrinka, impresionat de Nadal
17/02/2022 LA 10:46

Novak Djokovic nu a mai fost în public de câteva zile

Procesul în sine a început după miezul nopții și a durat până în această dimineață. După decizie, Novak Djokovic a ieșit din hotelul pentru migranți, iar o dubiță l-a așteptat pentru a-l trasporta.
https://i.eurosport.com/2022/01/10/3283520.jpg
La ieșire, Djokovic a fost așteptat de numeroți reporteri, cei care s-au aflat în fața hotelului în ultimele zile. Practic, au lipit literalmente camere de geamurile vehiculului, dorind să captureze sau să-l fotografieze pe jucătorul sârb, care nu a mai fost în public de la sosirea lui în Australia. Poliția a fost nevoie să intervină. Au strigat la oamenii care au înconjurat dubița în care jucătorul sârb s-a urcat, pentru ca acesta să poată pleca.
Toată aceastră poveste nu s-a terminat însă. Novak Djokovic are viză de Australia, după ce a câștigat procesul, dar Ministrul Imigrărilor va decide totul. În baza articolului 133C(3), el își poate exercita dreptul personal de a anula decizia Curți și de a-l deporta pe Nole.
Australian Open
"Mai câștiga Rafa Australian Open dacă juca Novak Djokovic?" Răspunsul sincer al lui Toni Nadal
03/02/2022 LA 20:10
Australian Open
Reacția lui Nadal după mesajul emoționant transmis de Federer: "Avem o relație uimitoare"
03/02/2022 LA 08:11