Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic: "Cel mai bun meci al meu în 2023!". Nole, anunț uriaș despre accidentare

Cristian Mihală

Actualizat 23/01/2023 la 12:50 GMT+2

Novak Djokovic s-a calificat în sferturile de finală de la Australian Open, după o victorie ușoară, scor 6-2, 6-1, 6-2 cu Alex De Minaur. Sârbul e la 3 partide de al 22-lea Grand Slam al carierei și și-a exprimat considerațiile cu privire la disputa de azi.

Novak Djokovic

Credit imagine: AFP

Sâcâit de o accidentare încă dinainte de startul turneului de la Melbourne, Djokovic a arătat mai bine ca niciodată, în 2023. Poate și De Minaur a făcut o partidă neașteptat de slabă, dar sârbul a fost în control total de la primul până la ultimul punct, trecându-și în cont victoria după ceva mai mult de două ore de joc.
Acest articol vă este oferit de Vodafone
Acest conținut vă este oferit de Vodafone
"Nu pot să spun că îmi pare rău că nu ați asistat la un meci mai lung. Mi-am dorit să câștig în minimum de seturi. Primele gameuri au fost echilibrate, apoi am început să mă simt mult mai liber. Am fost mult mai agresiv, iar Alex a devenit tot mai nervos, mai tensionat. Tenisul e un sport rapid, dinamic, lucrurile se pot schimba foarte repede, dar mi-am păstrat concentrarea și am făcut cel mai bun meci din acest an", a spus Djokovic la final, pentru ca apoi, întrebat de accidentarea de la piciorul stâng, să spună: "La cum am jucat azi, nu a părut că mă lupt cu accidentarea. Azi nu am simțit nimic. Le mulțumesc celor din echipa mea și tuturor celor care m-au ajutat. Nu vreau să sărbătoresc prea devreme că am trecut peste problemele medicale, dar îmi place cum m-am mișcat azi. Sper să continui așa".
Djokovic este în al 13-lea sfert de finală la Melbourne și în al 54-lea din carieră în Grand Slamuri.

Rublev - Djokovic pentru un loc în semifinalele de la Australian Open

În turul următor, Nole îl va întâlni pe Andrey Rublev, rusul care a revenit de la 2-5 în decisiv și de la 0-5 în super-tie-break, contra lui Rune. Acesta a salvat și două mingi de meci pentru danez, obținând un succes istoric "cum nu am mai reușit vreodată", după cum singur a decretat.
"E un jucător de TOP 10, TOP 5, de câțiva ani. Seamănă puțin cu De Minaur, e foarte puternic. Mă așteaptă un meci greu, pentru că l-am văzut că servește foarte bine la această ediție de AO", a mai spus Nole.
Rublev și Djokovic s-au întâlnit până în prezent de doar 3 ori, iar scorul disputelor directe îi e favorabil fostului număr unu mondial, 2-1. Nole s-a impus în ambele confruntări jucate cu rusul pe hard, acesta din urmă câștigând pe zgură.
25 de victorii la rând are Djokovic la Australian Open, turneu unde s-a impus de 9 ori, de-a lungul timpului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo